Zorg en welzijn

De dienstverlening van de gemeente gaat tijdens de coronacrisis door. Al uw hulpvragen zijn welkom. Zeker in deze tijd staan we voor u klaar. Anders dan normaal gaat het contact per telefoon of e-mail. Langskomen in het gemeentehuis is tijdelijk niet mogelijk vanwege de genomen maatregelen.

Heeft u een hulpvraag voor de gemeente? Bel dan tijdens openingstijden met 0226 - 33 44 33.

Wonen Plus Welzijn

Het Servicepunt Langedijk van Wonen Plus Welzijn is bereikbaar via telefoonnummer 0226-318050. Deelnemers en clienten kunnen bellen met het Servicepunt Langedijk over:

 • Een vraag over hoe zelf om te gaan met het coronavirus
 • Een gesprek wanneer iemand angstig is of zich eenzaam voelt
 • Praktische vragen
 • Uitgebreide telefonische ‘huisbezoeken’ waarin u alles kunt bespreken wat u maar wilt.

Activiteiten van Wonen Plus Welzijn starten weer langzaam op. Bekijk de agenda voor alle activiteiten in Langedijk. Aanmelding voor een activiteit is verplicht. Dat kan via 0226-318050 of langedijk@wonenpluswelzijn.nl.

Wmo

Medewerkers van Wmo zijn telefonisch bereikbaar via 0226 - 334433. Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.30 tot 12.30 uur en op vrijdag van 9.30 tot 12:00 uur. U kunt de medewerkers van Wmo ook een e-mail sturen.

Wmo huisbezoeken gaan niet door, gesprekken worden per telefoon gevoerd. Huisbezoeken worden uitgesteld en zo nodig worden er tijdelijke indicaties afgegeven. Heeft u vragen over leerlingenvervoer? Stel uw vragen per mail of bel 088 - 77 707 10.

MEE de Wering

In verband met de corona-crisis heeft MEE & de Wering de dienstverlening voor de kwetsbare inwoners in de regio aangevuld.

Ook in de gemeente Langedijk heeft MEE & de Wering ervaren, gespecialiseerde professionals klaarstaan. Zij werken intensief met elkaar en met zorginstellingen samen, en weten goed waar welke verdere hulp en ondersteuning kan worden geboden.

Deze extra hulpverlening is voor de inwoners van gemeente Langedijk kosteloos en geldt per direct. - Wij zijn nu dagelijks van tot 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via 088-007-5000 of info@meewering.nl.

 • Mensen die nu (sneller) tegen praktische zaken aanlopen die ze niet goed zelf kunnen, kunnen ook nu bij MEE & de Wering ondersteuning vragen.
 • (Voormalig) cliënten worden nu extra gebeld om contact te houden of ze ergens tegenaan lopen.
 • LVB-cliënten kunnen ook in deze periode bij ons terecht. We geven ze extra informatie en advies over hoe om te gaan met de corona-maatregelen.
 • We bieden langer overbruggingszorg aan cliënten die geïndiceerde zorg hebben aangevraagd, maar deze nog niet krijgen.
 • De gesprekken worden telefonisch gevoerd. Alleen als het noodzakelijk is, worden de gesprekken face-to-face georganiseerd, op een veilige manier.
 • Voor ouderen bieden de mogelijkheid voor steun- en leuncontacten en praktische ondersteuning via ouderenadviseurs of vrijwilligers.
 • Ouders kunnen bij MEE & de Wering terecht kunnen met vragen over hoe ze het thuis moeten regelen met schoolwerk, mogelijk extra opvoed-vragen, dagritme houden, bezigheden voor de kinderen. Op de Facebook-pagina van MEE & de Wering staan leuke tips voor activiteiten.
Thuisondersteuning

Op dit moment leveren de meeste zorgaanbieders thuisondersteuning. Met uitzondering wanneer er sprake is van een personeelstekort. Zorgaanbieders houden contact met iedereen die momenteel thuisondersteuning ontvangt. Als u tijdelijk geen ondersteuning wilt, dan kunt u dat aangeven bij uw zorgaanbieder.

Heeft u een (nieuwe) indicatie voor thuisondersteuning nodig? Neemt u dan contact op met een medewerker van de Wmo. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 0226 – 334433. Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.30 tot 12.30 uur en op vrijdag van 9.30 tot 12:00 uur. U kunt de medewerkers van Wmo ook een e-mail sturen.

Heeft u vragen over uw eigen thuisondersteuning of die van uw naaste(n)? U kunt daarvoor het beste direct contact opnemen met uw thuiszorgorganisatie.

Maatregelen bij reanimatie

Ook voor burgerhulpverlening zijn er maatregelen getroffen. Tot nader order geldt bij reanimatie:

 • Geen mond-op-mondbeademing
 • Geen borstcompressies
 • Wel gebruik AED
Tips en ondersteuning bij dementie

Hoe gaat u om met de corona-maatregelen als uw naaste dementie heeft? Wat kunt u doen nu u uw naaste niet mag bezoeken? Op de website van Alzheimer Nederland vindt u meer informatie voor hulp bij dementie en corona.

Vervoer

Regiotaxi

U kunt gebruik blijven maken van personenvervoer via de Regiotaxi van Connexxion. Wel treffen zij extra maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Via de website van Connexxion kunt u de Regiotaxi reserveren. Daar vindt u de contactgegevens. Voor de Regiotaxi heeft u wel een Regiotaxipas nodig.

Buurtbus

De Buurtbus Langedijk-Heerhugowaard rijdt momenteel niet. Lees meer over de opgeschorte dienstverlening op hun website.

 


 

Reactie van wethouder Marcel Reijven

Marcel Reijven wethouder werk, inkomen, jeugd en zorg en welzijn“Het is een lastige tijd voor iedereen. Ik wil u vooral aanmoedigen om problemen kenbaar te maken aan anderen, aan ons, aan de zorginstanties die u kunnen helpen. En ook als het gaat om financiële problemen die u ondervindt, vraag alstublieft zo snel mogelijk hulp en onderschat financiële zorgen niet. Zorg dat u er niet alleen voor staat en neem contact op. Biedt zelf hulp waar dat kan. Samen staan wij sterk.”

Marcel Reijven (wethouder werk, inkomen, jeugd en zorg en welzijn)