Financiële hulp

In deze periode komt er veel af op onze ondernemers en zzp'ers. Op deze plek vindt u meer informatie en verwijzen wij u door naar de juiste instantie.

Steunmaatregelen

Landelijke regelingen

  • Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers): Voor zelfstandig ondernemers met een levensvatbaar bedrijf, die tijdelijk in de knel zitten, is er een regeling voor inkomensondersteuning gekomen. De Tozo 5 (voor de maanden juli 2021 tot en met september 2021) kunt u vanaf 1 juli 2021 aanvragen. U kunt Tozo aanvragen bij Halte Werk.
  • TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten): Wie weinig inkomen heeft door de coronamaatregelen en daardoor moeite heeft zijn of haar huur of hypotheek te betalen, kan mogelijk gebruik maken van deze regeling. U kunt TONK aanvragen bij Halte Werk.
  • NOW (Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud)

Let op! Het kabinet stopt vanaf 1 oktober 2021 met de regelingen NOW, TVL, Tozo, Tonk en diverse fiscale maatregelen. Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle regelingen vastgesteld door het kabinet.

Lokale regelingen

  • Maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers kunnen beroep doen op het Coronasteunfonds.
  • Een team van ondernemersadviseurs van Halte Werk staat voor ondernemers klaar om te helpen bij heroriëntatie.
  • Voor werknemers en werkgevers die werk zoeken of willen omscholen naar ander werk: NH Werkt door  
Coronasteunfonds

Maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers kunnen een beroep kunnen doen op het Coronasteunfonds. Dit fonds is beschikbaar gesteld door de gemeente Heerhugowaard en gemeente Langedijk. Het fonds is bedoeld als aanvulling op bestaande maatregelen van het Rijk en de provincie.

Ondernemersadviseurs

Bevindt uw bedrijf zich door de coronacrisis in zwaar weer? Wilt u weten of uw bedrijf nog levensvatbaar is? Bent u op zoek naar manieren om uw bedrijf (weer) rendabel te maken? Of denkt u juist aan werk in loondienst of aan bij- of omscholing? Halte Werk kan u hierbij helpen. 

Deze heroriëntatie van Halte Werk op de arbeidsmarkt is voor ondernemers die wonen in Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Bergen, Castricum en Heiloo. Alle ondernemers uit deze gemeenten zijn van harte welkom. 

Ondernemersadviseurs

Een team van ondernemersadviseurs staat voor u klaar om de mogelijkheden met u te bespreken.
Denk aan een persoonlijk adviesgesprek met een zelfstandigenadviseur, coaching of bijvoorbeeld een onderzoek naar de levensvatbaarheid van uw bedrijf. Of misschien dat u meer gebaat bent bij een training gericht op het verstevigen van uw onderneming. Ook kunt u geholpen worden bij schulden, of juist bij het vinden van een (bij)baan in loondienst. 

Aanmelden

Wacht niet te lang, en meld u aan voor een vrijblijvend gesprek via zelfstandigenloket@haltewerk.nl. Hoe eerder, hoe beter! Lees meer op www.haltewerk.nl/herorientatie

Werk en inkomen

Halte Werk

Heeft de coronacrisis gevolgen voor uw inkomen? Neem dan contact op met Halte Werk voor hulp. U kunt het contactformulier van Halte Werk gebruiken of bel 14 072 (kies ’Alkmaar’). Informatie over de aangepaste dienstverlening vindt u op de website van Halte Werk.