Financiële hulp

In deze periode komt er veel af op onze ondernemers en zzp'ers. Op deze plek vindt u meer informatie en verwijzen wij u door naar de juiste instantie.

Steunmaatregelen

Landelijke regelingen

  • Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers): Voor zelfstandig ondernemers met een levensvatbaar bedrijf, die tijdelijk in de knel zitten, is er een regeling voor inkomensondersteuning gekomen. Vanaf 1 oktober is de regeling opnieuw verlengd tot 1 juli 2021. U kunt Tozo aanvragen bij Halte Werk.
  • TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten): Wie weinig inkomen heeft door de coronamaatregelen en daardoor moeite heeft zijn of haar huur of hypotheek te betalen, kan mogelijk gebruik maken van deze regeling. In de 2e helft van maart kunt u TONK aanvragen op bij Halte Werk.
  • NOW (Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud)

Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle regelingen vastgesteld door het kabinet.

Lokale regelingen

  • Maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers kunnen beroep doen op het Coronasteunfonds.
  • Alle ondernemers, dus ook ZZP'ers, kregen uitstel van betaling belasting tot 1 september 2020.
    • alle ondernemers, dus ook ZZP'ers, krijgen uitstel van betaling tot 1 september 2020. Meer informatie op de website van Cocensus.
Coronasteunfonds

Maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers kunnen een beroep kunnen doen op het Coronasteunfonds. Dit fonds is beschikbaar gesteld door de gemeente Heerhugowaard en gemeente Langedijk. Het fonds is bedoeld als aanvulling op bestaande maatregelen van het Rijk en de provincie.

Werk en inkomen

Halte Werk

Heeft de coronacrisis gevolgen voor uw inkomen? Neem dan contact op met Halte Werk voor hulp. U kunt het contactformulier van Halte Werk gebruiken of bel 14 072 (kies ’Alkmaar’). Informatie over de aangepaste dienstverlening vindt u op de website van Halte Werk.