Lokale maatregelen

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Dat lukt alleen als we de basisregels naleven.

Naast de basisregels en landelijke maatregelen, kijkt de gemeente welke maatregelen in Langedijk genomen moeten worden om het virus onder controle te krijgen. U vindt ze hieronder.

Vaccinaties

Om uzelf en uiteindelijk de mensen om u heen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Dan krijgen we samen stapje voor stapje meer vrijheid terug.
Elk goedgekeurd vaccin is op veel mensen getest. Zo weten we zeker dat het ons goed beschermt en veilig is.

Heeft u een vaccinatie oproep gehad? Bekijk de 4 vaccinatie locaties in onze regio op de webpagina van de GGD www.ggdnh-corona.nl/vaccineren.

Meer informatie vindt u op www.coronavaccinatie.nl met informatie over de verschillende vaccins en de volgorde waarin wordt gevaccineerd. Ook zijn er antwoorden te vinden op veelgestelde vragen.

Wat gaat niet door?

Bijeenkomsten, activiteiten of overleggen georganiseerd door de gemeente, waarbij mensen fysiek samen komen zijn voorlopig geannuleerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor informatiebijeenkomsten.

Wat gaat wel door?

Lees meer over onze gewijzigde dienstverlening op de pagina Dienstverlening.

Evenementen

Vanwege de coronamaatregelen zijn de meeste evenementen verboden. Met uitzondering van:

  • warenmarkten;
  • bruiloften;
  • uitvaarten.

Lees hier wat wordt verstaan onder een evenement.

Sporten

Alle regels omtrent sporten vindt u op de website van de Rijksoverheid

Winkels

Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Winkels zoals kledingwinkels, schoenenwinkels, sieradenwinkels en hobbywinkels zijn gesloten. Daarmee probeert het kabinet de contacten zo veel mogelijk te beperken. Supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels waar levensmiddelen worden verkocht, kunnen wel openblijven, net als bijvoorbeeld apotheken, drogisterijen en tankstations. Op de website van Winkelcentrum BroekerVeiling vindt u een overzicht met winkels die nog wel open zijn.

Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Tijdens de avondklok is het verboden om tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ‘s ochtends buiten te zijn. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur. De avondklok zorgt ervoor dat mensen minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten, wat helpt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dat is belangrijk, want het kabinet maakt zich grote zorgen om de verspreiding van varianten van het coronavirus, die nog besmettelijker zijn dan het virus dat we al kennen.

Formulieren avondklok

Information for tourists

Visiting Langedijk? 
Read everything about the corona measures (PNG, 3,25 MB) in North-Holland North.

Besuchen Sie Langedijk? 
Lesen Sie alles über die corona-maßnahmen (PNG, 3,25 MB) in North-Holland North.

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op dinsdag 1 december 2020 gaat de landelijke Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 voor de komende drie maanden in. Lees verder.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft op 30 november de huidige noodverordening en bijbehorend aanwijzingsbesluit ingetrokken. Deze besluiten treden in werking op 1 december 2020.