Lokale maatregelen

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Dat lukt alleen als we de basisregels naleven.

Naast de basisregels en landelijke maatregelen, kijkt de gemeente welke maatregelen in Langedijk genomen moeten worden om het virus onder controle te krijgen. U vindt ze hieronder.

Vaccinaties

Om uzelf en uiteindelijk de mensen om u heen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Dan krijgen we samen stapje voor stapje meer vrijheid terug.
Elk goedgekeurd vaccin is op veel mensen getest. Zo weten we zeker dat het ons goed beschermt en veilig is.

Heeft u een vaccinatie oproep gehad? Bekijk de 4 vaccinatie locaties in onze regio op de webpagina van de GGD www.ggdnh-corona.nl/vaccineren.

Meer informatie vindt u op www.coronavaccinatie.nl met informatie over de verschillende vaccins en de volgorde waarin wordt gevaccineerd. Ook zijn er antwoorden te vinden op veelgestelde vragen.

Evenementen

Evenementen zijn onder voorwaarden toegestaan. Lees meer over de maatregelen rondom evenementen op de website van de Rijksoverheid.

Sporten

Alle regels omtrent sporten vindt u op de website van de Rijksoverheid

Winkels en markten open

Alle winkels mogen klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Het is nog steeds belangrijk om drukte te vermijden. Ga daarom op een rustig tijdstip naar een winkel, zoals vroeg in de ochtend. Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden. Zoals kleding en cosmetica.

Information for tourists

Visiting Langedijk? 
Read everything about the corona measures (PNG, 3,25 MB) in North-Holland North.

Besuchen Sie Langedijk? 
Lesen Sie alles über die corona-maßnahmen (PNG, 3,25 MB) in North-Holland North.

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op dinsdag 1 december 2020 ging de landelijke Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 voor de komende drie maanden in. Lees verder.