Hulpinitiatieven

De coronacrisis raakt ons allemaal. We kunnen niet meer gewoon werken, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. Iedereen wordt coronamoe. Om het vol te houden hebben we elkaar nodig.

Steun ondernemers, ouderen of juist de jongeren in je buurt. Houd oog voor elkaar. #aandachtvoorelkaar is een nieuwe, landelijke actie die je helpt en inspireert iets voor een ander te doen. Andere mensen helpen heeft niet alleen een positief effect op degene die je helpt, maar ook op jou, als helper.

Overal in het land ontstaan spontane acties waarbij mensen er voor elkaar zijn. Die hartverwarmende initiatieven steunen we als gemeente ook nu weer van harte. In de afgelopen periode hebben we gezien dat er veel initiatieven waren, groot en klein waarin mensen voor elkaar klaar stonden. Een kleine moeite kan voor een ander al een groot gebaar zijn. Heb jij ook een goed idee voor #aandachtvoorelkaar? Ga naar aandachtvoorelkaar.nl en doe mee: deel je ervaringen en plannen met #aandachtvoorelkaar. Heb je wel een goed idee voor een initiatief, maar weet je niet precies hoe je dat het beste aan kunt pakken? Laat het ons weten, we denken graag met je mee.

Hulpinitiatieven in Langedijk:

Facebookgroep: Coronahulp Langedijk

Een betrokken Langedijker heeft een Facebookgroep opgezet waar Langedijkers hulp kunnen vragen en aanbieden. Denk aan het doen van boodschappen, de hond uitlaten of medicijnen ophalen. Word lid en doe mee!

Camping Dijk en Waard/Campus Dijk en Waard

Afgelopen zomer gingen Langedijk en Heerhugowaard op in Camping Dijk & Waard. Het was geen gewone camping maar een plaats voor authentieke ervaringen, creativiteit, verrassingen en eigen initiatief. Meer informatie op de website van Camping Dijk & Waard.