Vuurwerk

Als particulier mag u alleen vuurwerk afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.
Steekt u buiten deze periode vuurwerk af dan riskeert u een boete.  Denk daarnaast aan de veiligheid en houd
rekening met de regels. Als u zich niet aan de regels houdt, bent u strafbaar.

Als u als erkend vuurwerkbedrijf vuurwerk wilt leveren of afsteken heeft u een vergunning nodig.
Deze vergunning kunt u aanvragen bij de provincie Noord-Holland. De gemeente geeft dan een verklaring
van geen bezwaar af aan de provincie, als er geen gevaar, schade of overlast is.

 

Vuurwerk verkopen


U kunt 3 dagen per jaar vuurwerk verkopen aan inwoners. Die dagen zijn 28, 30 en 31 december.
Voor het verkopen van consumentenvuurwerk dient u vergunning aan te vragen bij de gemeente. U betaald hiervoor € 43,80 aan leges.

U mag aan elke inwoner maximaal 25 kilo vuurwerk verkopen. Vanaf de jaarwisseling 2018-2019 mag u vuurpijlen alleen verkopen in combinatie met een lanceerstandaard. De lanceerstandaard is geschikt voor meervoudig gebruik en voor het afsteken van verschillende soorten vuurpijlen.
 

Vuurwerk opslaan


U mag geen vuurwerk opslaan zonder toestemming. Als u consumentenvuurwerk wil opslaan dient u hiervoor een melding te doen of een vergunning aan te vragen. Consumentenvuurwerk is het vuurwerk dat inwoners tijdens oud en nieuw zelf afsteken.
Als u minder dan 10.000 kilo consumentenvuurwerk wilt opslaan dient u een melding vuurwerkbesluit bij Infomil te doen. Daarnaast dient u hiervan ook een melding activiteitenbesluit te doen bij de gemeente. U dient een omgevingsvergunning aan te vragen als u meer dan 10.000 kilo consumenten vuurwerk of professioneel vuurwerk wilt opslaan.
 

Voorwaarden vuurwerkopslag
 

-       Er is een minimale afstand tot omwonenden;
-       In de opslag is een sprinklerinstallatie aanwezig;
-       In de opslag is een brandmelder aanwezig;
-       In het bestemmingsplan moet de opslag van vuurwerk zijn.
 

Aanvraag vuurwerkopslag
 

-Bij opslag van maximaal 10.000 kilo consumentenvuurwerk moet u melding doen bij Infomil. Doe dit minstens 4 weken van tevoren. Gebruik hiervoor het meldingsformulier vuurwerkbesluit. Hiernaast moet u ook een Activiteitenbesluitmelding doen.

-Bij opslag van meer dan 10.000 kilo consumentenvuurwerk of opslag van professioneel vuurwerk heeft u een omgevingsvergunning nodig. De omgevingsvergunning vraagt u aan bij het Omgevingsloket Online (OLO).

 

Relevante links

Vragen?

U kunt voor meer informatie contact opnemen met de afdeling VVH, Team APV/Bijzondere Wetten via telefoonnummer 0226 - 33 44 33. U kunt ook een bericht sturen via het online contactformulier.
 

Maak online een afspraak