Ontheffing sluitingsuur

Horecabedrijven kunnen voor maximaal 6 incidentele festiviteiten per jaar ontheffing van het sluitingsuur aanvragen. Paracommerciële instellingen (categorie 4) kunnen voor maximaal 4 incidentele festiviteiten per jaar ontheffing van het sluitingsuur aanvragen. De datum van deze incidentele festiviteiten kan door de horecabedrijven en instellingen zelf worden bepaald. De houder van het horecabedrijf of instelling dient tenminste twee weken voor aanvang van de festiviteit het college in kennis te stellen van de voorgenomen festiviteit.

Aanpak

U vraagt de ontheffing voor de incidentele festiviteit aan via het formulier dat u bovenaan deze pagina kunt downloaden. U krijgt in de meeste gevallen binnen twee weken een reactie van ons. 
 

Kosten

De kosten voor een ontheffing voor een incidentele festiviteit bedragen € 26,35.
 

Collectieve festiviteiten

Er zijn in de gemeente Langedijk enkele collectieve festiviteiten in de hele gemeente aangewezen waarvoor afwijkende regels voor geluid van toepassing zijn. De collectieve dagen gelden alleen voor de commerciële horecabedrijven en niet voor de paracommerciële instellingen. Samen met de collectieve festiviteiten heeft het college van burgemeester en wethouders andere sluitingstijden vastgesteld. Dat zijn:

  • Koningsnacht (om 05:00 uur sluiten)
  • Tweede Kerstdag (om 03:00 uur sluiten)
  • Oud en Nieuw (om 05:00 uur sluiten)

Relevante links

Vragen?

U kunt voor meer informatie contact opnemen met de afdeling VTH, Team APV/Bijzondere Wetten via telefoonnummer 0226 - 33 44 33. U kunt ook een bericht sturen via het online contactformulier.