Bouwen en vergunningen

Wilt u bouwen, verbouwen, aanbouwen of slopen? Dan zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Denk aan het slopen van een gemeentelijk monument, andere sloopwerkzaamheden en asbest. Misschien moet u voor een van deze onderdelen een vergunning aanvragen, een melding doen, toestemming of ontheffing vragen.

Bestemmingsplannen

BestemmingsplanHet is handig het bestemmingsplan voor uw buurt te raadplegen als u wilt gaan (ver)bouwen. Dit doet u ook als u een onderdeel van het gebouw wilt aanpakken, zoals een schoorsteen, balkon of erker, of als u een woning wilt kopen of een bedrijf wilt vestigen.

Over de bestemmingsplannen

 

Omgevingsvergunning

OmgevingsvergunningDe vergunningen voor bouwen, slopen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning. Voordat u gaat (ver)bouwen gaat u na of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Doe de vergunningcheck via het Omgevingsloket Online (OLO).

Over de omgevingsvergunning

 

Uitrit- of inritvergunning

Uitrit- of inritvergunningAls u een uitrit of inrit wilt aanleggen of wijzigen, dan vraagt u hiervoor een vergunning aan. U logt in met DigiD zodat u de aanvraag kunt ondertekenen. Om de vergunning aan te vragen, voegt u een gewenste situatieschets en een foto van de bestaande situatie toe.

Uitrit- of inritvergunning aanvragen

 

Grondgebruik

GrondgebruikIn gemeente Langedijk gelden regels voor gebruik van grond. Bepaalde stukken grond zijn eigendom van de gemeente en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. In sommige gevallen kunt u de grond van de gemeente huren en/of kopen.

Over het grondgebruik

 

Andere relevante links