Wethouder Nieuwenhuizen feliciteert Hekos met veertigjarig bestaan

Donderdag 17 oktober bezocht wethouder Economische Zaken Jasper Nieuwenhuizen Hekos Oriental Food in Zuiderdel (Broek op Langedijk). Hij sprak daar met directeuren Patrick Kocken en Annemieke de Ridder. Wethouder Nieuwenhuizen: “Ik wilde graag zelf dit mooie MKB-bedrijf feliciteren met het veertigjarig bestaan hier op de Middelmoot. Het is een fantastisch bedrijf, dat er samen met de andere foodleveranciers in onze gemeente voor zorgt dat de foodsector in Langedijk echt op de kaart staat!”

Hekos Oriental Foods is een MKB-bedrijf, dat Patrick Kocken veertig jaar geleden zelf mocht openen op de Middelmoot. Zijn vader startte het bedrijf (Henk Kocken Snacks) in 1979 en in 1995 namen Patrick Kocken en Annemieke de Ridder het over. Hekos Oriental Food is een toonaangevende specialist als het gaat om het produceren van oosterse snacks en de originele spekkoek voor de professionele keuken, bakkers en slagers. “Mijn vader had een passie voor het vak en voor de Aziatische keuken. Hij heeft mij het vak geleerd. Het is mooi te zien dat we met dit team van circa vijftig man de uitdaging aangaan om voor onze klanten meer omzet te genereren. Daarbij kijken we vooral naar omzetsnelheid; marketing is een groot goed. Onze productenrange is door de jaren heen verbreed en onze klanten zijn in de loop der tijd ook diverser geworden. Variërend van groothandels, retailers en hotels tot instellingen, strandpaviljoens en pretparken.”

Ondernemen met gezond verstand

Het bedrijf heeft kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Kocken: “In onze branche is duurzaamheid een must. We hebben onder andere het BRC certificaat, waarmee we voldoen aan de eisen van voedselveiligheid die zijn gesteld door het British Retail Consortium. Elke dag beginnen we met de volgende vragen: hoe kunnen we het beter doen, sneller regelen, mooier produceren en vooral duurzamer? Dat betekent eigenlijk gewoon je gezonde verstand gebruiken. Zo zijn we opgevoed en zo doen we het al veertig jaar. Daarnaast hebben we de Food Club Noord-Holland opgericht, waar we kennis delen met andere foodproducenten.” Wethouder Nieuwenhuizen: “De foodsector is in onze gemeente een belangrijke pijler onder de lokale economie. Als je ziet hoeveel bedrijven in onze gemeente producten leveren aan bekende groothandels of supermarkten, daar kun je echt trots op zijn. Prachtig om te zien, dat wij als Langedijk dit soort bedrijven binnen onze gemeente hebben.”

Plannen voor de toekomst

Hekos groeit. Een paar maanden geleden is de verbouwing gestart aan de Dulleweg. Wethouder Nieuwenhuizen vond het een interessant bedrijfsbezoek: “Een bedrijf zoals Hekos, dat hier veertig jaar geleden is gestart, doorgroeit, meedenkt over het bedrijvenpark en investeert in de gemeente en daarnaast toonaangevend is in zijn branche, dat is een compliment meer dan waard. Nogmaals heel hartelijk gefeliciteerd met veertig jaar ondernemerschap in onze gemeente en op naar de volgende veertig jaar.”

Wethouder Nieuwenhuizen op de foto met Patrick Kocken en Annemieke de Ridder van Hekos Oriental Food