Wethouder Nieuwenhuizen bezoekt KBL Circulair Schoonmaakcentrum

Op donderdag 10 januari bezocht wethouder Economische Zaken Jasper Nieuwenhuizen het bedrijf KBL Circulair Schoonmaakcentrum in Zuiderdel (Broek op Langedijk).

Hij sprak daar met directeur Hilco Kooistra. Wethouder Nieuwenhuizen: “Gezien de nominatie voor de NHN Business Awards, wilden we KBL graag beter leren kennen. Ik ben zeer onder de indruk van het duurzame verhaal achter dit bedrijf!”

KBL is een MKB-bedrijf, dat in de afgelopen twaalf jaar van traditionele groothandel in schoonmaakmiddelen is omgevormd tot een duurzame groothandel van schoonmaakmiddelen, -materialen en -machines. KBL hanteert het ‘cradle to cradle’-principe (waarbij producten oneindig kunnen worden hergebruikt), heeft een eigen technische en logistieke dienst en levert naast circulaire producten ook advies. Directeur Kooistra: “Circulair werken en werken met biologische producten vind ik veel mooier dan alleen maar schoonmaakartikelen leveren. We merken dat we verschil maken!”

Groei en bewustwording

Het gaat goed met het bedrijf, er zit groei in. Kooistra: “We werken ook samen met adviesbureau Hart op Groen uit Sint Pancras, dat inzet op bewustwording. Dat is zo belangrijk.” Jasper Nieuwenhuizen: “Als college hebben we in het bestuursakkoord ambitieuze doelstellingen opgenomen op het gebied van duurzaamheid. We kijken daarbij verder dan alleen het afval gescheiden ophalen. Het moet voor iedereen in Langedijk en omgeving helder worden dat we groen doen en groen beleven.”

Duurzaam investeringsklimaat

Wethouder Nieuwenhuizen vond het een interessant bedrijfsbezoek: “De nominatie voor de NHN Business Awards snap ik nu geheel. Dit bedrijf draagt met circulair ondernemen en het zoeken van verbindingen in de gemeente bij aan een gezond en duurzaam investeringsklimaat in Langedijk!”

Wethouder Nieuwenhuizen KBL