Burgemeester Kompier doet handreiking naar ondernemers tijdens nieuwjaarsreceptie BKL

Op vrijdag 18 januari was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de BKL, waarbij traditiegetrouw de burgemeester wordt uitgenodigd. Burgemeester Leontien Kompier gaf voor de eerste maal acte de présence.

BKL-voorzitter Cornelis de Geus benadrukte in zijn speech dat hij het zeer waardeerde dat de burgemeester aanwezig was. De burgemeester verkoos namelijk deze receptie boven die van de provincie. Verder ging De Geus in op het opschorten van de samenwerking tussen het bedrijfsleven als de politiek. Aanleiding was het verschil van inzicht rondom het tot uitvoer brengen van de planvorming van de N504. Zowel de voorzitter van BKL als de burgemeester gaven aan dat alle partijen dit jaar weer snel om tafel moeten gaan om de impasse te doorbreken. De Geus: “De burgemeester investeert in ons en dat zie ik als een positief begin van 2019.” De burgemeester gaf aan dat de relatie niet moeten worden bepaald door incidenten, maar dat gemeente en ondernemers structureel moeten samenwerken. “We hopen opnieuw een constructief jaar tegemoet te gaan. Een jaar waarin we als nieuw college samen optrekken met de besturen, ondernemersverenigingen en alle ondernemers in onze mooie gemeente.”

Foto: burgemeester Kompier, Eva van der Plas, Rob Jonker en Cornelis de Geus.

Kompier bij BKL