Handige links

In gemeente Langedijk zijn verschillende ondernemersverenigingen actief. Heeft u specifieke ondernemersvragen? Bezoek dan het Ondernemersplein; een website van de Rijksoverheid.

Ondernemersverenigingen

Gemeente Langedijk kent twee ondernemersverenigingen: Algemene Ondernemersvereniging Langedijk (AOL) en de Bedrijfskring Langedijk (BKL). We hebben met beide verenigingen goed contact.

Algemene Ondernemersvereniging Langedijk (AOL)

De AOL is de overkoepelende organisatie van zelfstandige ondernemers in Langedijk en behartigt de belangen van de ondernemers. De aangesloten ondernemers zijn afkomstig uit alle sectoren van het midden- en kleinbedrijf, zoals detailhandel, ambachten, industriële nijverheid, horeca, zakelijke dienstverlening, bouw en vervoer. Ook voor zzp’ers is de AOL een belangrijk platform. De gemeente onderhoudt een goede dialoog met de AOL.

Bezoek website Algemene Ondernemersvereniging Langedijk
 


Bedrijfskring Langedijk (BKL)

De BKL staat voor het binden en verbinden van alle ondernemers in Langedijk, het behartigen van hun belangen en het zorgen voor een positief ondernemingsklimaat waar ruimte is voor bestaande en nieuwe bedrijvigheid. De BKL is toegankelijk voor alle bedrijven die een bijdrage willen leveren aan het ondernemerschap in Langedijk; van zzp’ers tot grotere MKB-bedrijven. De gemeente Langedijk heeft regelmatig overleg met het bestuur van BKL.

Bezoek website Bedrijfskring Langedijk

 


Ondernemersplein

Online kunt u altijd terecht bij het Ondernemersplein: een website van de Rijksoverheid. Wat moet u regelen als u voor uzelf begint? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? U vindt de antwoorden op al uw ondernemersvragen via Ondernemersplein.nl.

Bezoek het Ondernemersplein

 

 

Ondernemers in problemen

Ziekte, het wegvallen van een grote klant, een ontoegankelijk pand door wegwerkzaamheden of een werkstop door weersomstandigheden. In al deze gevallen kan een Bbz-krediet van het Zelfstandigenloket een bedrijf redden. Voorwaarden zijn dat de zelfstandige niet meer dan het sociaal minimum kan verdienen en het bedrijf levensvatbaar is. Bent u een ondernemer die financiële problemen heeft door omstandigheden zoals hierboven beschreven? Is financiering bij een reguliere geldverstrekker niet mogelijk? Bel het Zelfstandigenloket via 14 072 (Kies ‘Alkmaar’ en vraag naar Halte Werk) op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Het Zelfstandigenloket Halte Werk voert de wettelijke Bbz-regeling uit voor 12 gemeenten, waaronder Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

Bezoek het Zelfstandigenloket van Halte Werk