Burgernet

Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in een bepaalde buurt. De politie vraagt deelnemers via sms of een ingesproken bericht te helpen bij een zoekactie in die buurt. U kunt zich voor Burgernet aanmelden als u 16 jaar of ouder bent.

De gemeente is sinds 2012 aangesloten bij Burgernet. Doet u ook mee?

Wat is Burgernet?

De politie stuurt mensen die meedoen met Burgernet binnen een bepaalde cirkel een spraakbericht, sms en/of e-mail. De politie vraagt deze mensen uit te kijken naar een verdacht of vermist persoon of voertuig. Als zij iets verdachts zien of horen, kunnen zij tijdens de actie gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie gerichter en sneller zoeken. Na afloop van de zoekactie krijgen alle deelnemers een bericht met informatie over het resultaat.

Zo werkt burgernet

Aanmelden?

Uit onderzoek blijkt dat het de kans dat een verdachte wordt aangehouden met 10 tot 15% vergroot. Burgernet werkt. Maar alleen als voldoende inwoners en ondernemers uit Langedijk meedoen. Aanmelden voor Burgernet is mogelijk via www.burgernet.nl of via een aanmeldformulier verkrijgbaar in het gemeentehuis te Zuid-Scharwoude.

Laat van je horen met burgernet