Veiligheid

Een veilig Langedijk. Op gemeenteniveau wordt veiligheid onderscheiden in wettelijke taken, zoals openbare orde en crisisbeheersing en niet-wettelijke taken zoals leefbaarheid. Ook is er aandacht voor preventie.

  • Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's)

    Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) zien toe op de handhaving van grote en kleine ergernissen in de openbare ruimte.

  • Burgernet

    Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in een bepaalde buurt. De politie vraagt deelnemers via sms of een ingesproken bericht te helpen bij een zoekactie in die buurt. U kunt zich voor Burgernet aanmelden als u 16 jaar of ouder bent.

  • Buurtpreventie

    Bij buurtpreventie gebruiken bewoners van een buurt een berichtendienst (applicatie) op hun telefoon, bijvoorbeeld WhatsApp, om verdachte situaties in hun buurt te kunnen signaleren. Ze maken een 'groep' aan en kunnen daarbinnen berichten over verdachte situaties naar elkaar sturen. Het doel van buurtpreventie is het zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte situaties, in de eigen woonomgeving, snel met elkaar te delen.