Leefomgeving

 • Vuurwerk

  21 december 2020

  Tijdens de jaarwisseling is alleen categorie F1 vuurwerk toegestaan. Ook wel fop- en schertsvuurwerk genoemd. Denk aan sterretjes, knalerwten en grondbloemen. Dit vuurwerk mag vanaf 12 jaar afgestoken worden.

 • Buxusmot

  Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld. Veel buxusplanten zijn aangevreten door de rupsen van de buxusmot.

 • Honden

  Honden moeten altijd aangelijnd zijn, behalve in losloopgebieden. Hondenpoep moet in Langedijk overal worden opgeruimd door de hondenbezitter. Hondenpoep kan in elke openbare prullenbak worden gegooid. Er geldt overal een opruimplicht. U betaalt in Langedijk geen hondenbelasting.

 • Lood in de bodem

  Naar aanleiding van een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft provincie Noord-Holland in het voorjaar in Langedijk onderzoek uitgevoerd naar lood in de bodem op plekken waar kinderen spelen. Deze onderzoeken vinden plaats in de hele provincie. De provincie heeft de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) gevraagd de uitvoering van de onderzoeken te begeleiden. Op deze pagina vindt u antwoord op veelgestelde vragen en de rapporten.

 • Meeuwenoverlast

  Meeuwen kunnen overlast veroorzaken, vooral tijdens de broedperiode van april tot en met augustus. Dan beschermen de vogels hun nesten en hun jongen en zijn erg luidruchtig. Ook trekken de meeuwen vuilniszakken kapot en kunnen ze schijnaanvallen uitvoeren.

 • Storm en waterschade

  Een storm gaat vaak samen met harde wind en hevige regenval. Dit zorgt voor overlast in de omgeving. Bomen kunnen omwaaien of regenwater loopt slecht weg. De gemeente komt in actie wanneer er schade in de openbare ruimte is ontstaan.

 • Onkruidbestrijding

  Onkruid steekt weer regelmatig de kop op. Vooral op warme dagen in combinatie met een regenbui schiet het onkruid uit de grond. Wat doet de gemeente precies aan het bestrijden van onkruid?

 • Onderhoud aan bomen en struiken

  Om de bomen en struiken van de gemeente gezond en veilig te houden, wordt regelmatig onderhoud gepleegd. Elke wijk is 1 keer in de 3 jaar aan de beurt. Lees hieronder welke stappen de gemeente doorloopt bij onderhoud aan bomen en struiken.

 • Maaibeleid

  08 juni 2021

  De gemeente maait het hele jaar door op gezette tijden de gazons, bermen en taluds en verrichten maaiwerkzaamheden in de buitengebieden.