Gezocht: buurtbemiddelaars

Vindt u het leuk om uw talenten in te zetten voor een prettigere en veiligere woonbeleving binnen de gemeente Langedijk? Ziet u het als een uitdaging om mensen die een conflict hebben weer met elkaar in gesprek te brengen? Bent u al mediator of bemiddelaar en wilt u extra ervaring opdoen? Misschien is de functie vrijwillige buurtbemiddelaar iets voor u.

Buurtbemiddelaars helpen buren hun ergernissen of ruzies samen op te lossen als zij er zelf niet uitkomen. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld rommel, geluidsoverlast, stank en conflicterende leefwijzen.

Buurtbemiddelaars voeren kennismakingsgesprekken (huisbezoeken) en bemiddelingsgesprekken en werken in duo's van wisselende samenstelling. Verder krijgen ze steun van een professionele coördinator en ontvangen ze deskundigheidsbevordering vanuit Wonen Plus Welzijn.

Basistraining januari 2019

Mensen die graag aan de slag willen als buurtbemiddelaars, kunnen vrijdag 11 en zaterdag 12 januari kosteloos deelnemen aan de tweedaagse landelijk erkende basistraining buurtbemiddelaar. De locatie van de training is De Anbouw’ aan Dorpsstraat 610 in Noord-Scharwoude. Wilt u meedoen, stuur dan voor donderdag 6 december een korte motivatie en uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar Judith Sanstra, coördinator van Buurtbemiddeling Langedijk. Dat kan via e-mail. U kunt ook bellen naar het  servicepunt van Wonen Plus Welzijn via 0226-318050.