Veiligheid

 • Burgernet

  Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in een bepaalde buurt. De politie vraagt deelnemers via sms of een ingesproken bericht te helpen bij een zoekactie in die buurt. U kunt zich voor Burgernet aanmelden als u 16 jaar of ouder bent.

 • Burger AED

  Als iemand een hartstilstand krijgt, is het cruciaal dat de reanimatie binnen zes minuten start. Reanimatie en defibrillatie (schok geven met een AED) binnen de zes minuten geeft een kans op overleven van vijftig tot zeventig procent. Maar een ambulance is vaak langer onderweg.

 • Buurtpreventie

  Bij buurtpreventie gebruiken bewoners van een buurt een berichtendienst (applicatie) op hun telefoon, bijvoorbeeld WhatsApp, om verdachte situaties in hun buurt te kunnen signaleren. Ze maken een 'groep' aan en kunnen daarbinnen berichten over verdachte situaties naar elkaar sturen. Het doel van buurtpreventie is het zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte situaties, in de eigen woonomgeving, snel met elkaar te delen.

 • Gezocht: buurtbemiddelaars

  Vindt u het leuk om uw talenten in te zetten voor een prettigere en veiligere woonbeleving binnen de gemeente Langedijk? Ziet u het als een uitdaging om mensen die een conflict hebben weer met elkaar in gesprek te brengen? Bent u al mediator of bemiddelaar en wilt u extra ervaring opdoen? Misschien is de functie vrijwillige buurtbemiddelaar iets voor u.