Thuisondersteuning

Huishoudelijke hulp heet voortaan thuisondersteuning. De Wmo-consulent van de gemeente bepaalt niet meer hoeveel uren hulp u nodig heeft. Er wordt vooral gekeken wat er moet worden gedaan en of dat op de juiste manier gebeurt. De tijd die de thuishulp daarvoor nodig heeft is dan minder belangrijk.

Bel 0226 - 334433 voor meer informatie of het maken van een afspraak.

 

Voorwaarden

Als u een huisgenoot heeft die huishoudelijk werk kan doen, komt u niet in aanmerking voor thuisondersteuning.
 

Kosten

Voor thuisondersteuning wordt een eigen bijdrage gevraagd, maximaal € 19 per maand. Het CAK berekent dit voor u.

Aanpak

Samen met de consulent stelt u een lijst op van taken die nodig zijn. Dat kan variëren van stofzuigen en het bed opmaken tot en met bijvoorbeeld het in de gaten houden van de post of het signaleren van eventuele veranderingen in uw welzijn of leefsituatie. In overleg met de consulent bepaalt u ook hoe vaak de ondersteuning nodig is (bijvoorbeeld één keer per week). U geeft aan van welke thuiszorgorganisatie u de thuisondersteuning wilt ontvangen en de gemeente stuurt de lijst met taken daar naartoe.

Vervolgens komt er iemand van de door u gekozen thuiszorgorganisatie bij u op bezoek. Samen bespreekt u op welke manier die taken bij u het beste kunnen worden uitgevoerd. In overleg met u maakt de thuishulp een ondersteuningsplan. Op die manier weet u waar u aan toe bent en wat u van de thuiszorgorganisatie mag verwachten.
 

Gecontracteerde aanbieders

De gecontracteerde aanbieders waar u uit kunt kiezen zijn:

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust telefonisch contact op met team Wmo via 0226 33 44 33. U kunt ook online een afspraak maken. Kies voor 'Wmo-voorzieningen, voorgesprek'. Bekijk onze actuele openingstijden. Meer informatie over hulp bij het huishouden vindt u op de website van de Rijksoverheid.