Regiotaxi

De Regiotaxi Noord-Kennemerland is er voor mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoersmogelijkheden of het reguliere openbaar vervoer. De Regiotaxi rijdt 7 dagen per week tussen 06.00 en 24.00 uur. Connexxion verzorgt het vervoer via de Regiotaxi Noord-Kennemerland.

Afspraak maken

Het is tijdelijk alleen mogelijk telefonisch een afspraak te maken. Bel telefoonnummer 0226 - 33 44 33 (maandag t/m donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur) voor het maken van een afspraak.


Deeltaxi

De Regiotaxi Noord-Kennemerland is vervoer van deur tot deur in een deeltaxi. Dit betekent dat de chauffeurs tijdens de taxirit ook andere houders van een taxipas mogen meenemen.
 

Valys voor taxiritten boven de 25 kilometer

Voor taxiritten boven de 25 kilometer kunt u gebruikmaken van Valys. Valys vervoert reizigers met een mobiliteitsbeperking buiten de regio.

Voorwaarden

Om met de Regiotaxi te kunnen reizen heeft u een taxipas nodig. U komt hiervoor in aanmerking als u geen gebruik meer kunt maken van eigen vervoersmogelijkheden of het reguliere openbaar vervoer.
 

Kosten

Voor de taxipas betaalt u eenmalig een bijdrage van € 7,50. U betaalt deze bijdrage rechtstreeks aan vervoerder Connexxion. Mensen met een taxipas en hun medepassagiers betalen hun reis per kilometer. Voor elke rit met de Regiotaxi Noord-Kennemerland geldt een opstaptarief van € 0,89. Elke volgende kilometer kost € 0,14. De maximale toegestane lengte van de rit is 25 kilometer vanaf het huisadres. Wilt u toch tot 10 kilometer meer rijden, dan betaalt u voor de extra kilometers een commercieel tarief van € 1,86 per kilometer (tarieven 2020).
 

Aanvraag

Maak een melding bij team Wmo van de gemeente. In een gesprek onderzoekt de gemeente samen met u uw vraag en hoe dit opgelost kan worden. Mogelijk is een taxipas een passende oplossing. Maak online een afspraak om een gesprek met team Wmo in te plannen en kies voor 'Wmo-voorzieningen, voorgesprek'.
 

Maakt u geen gebruik meer van uw pas?

Als u niet langer gebruik maakt van uw taxipas, dan verzoeken wij u dit aan ons door te geven. Vermeld daarbij uw burgerservicenummer (BSN) en/of uw naam en geboortedatum, zodat wij uw gegevens kunnen achterhalen. Na uw melding wordt de pas geblokkeerd.

Meer informatie over de regiotaxi

Bezoek de website van Regiotaxi Noord-Kennemerland voor meer informatie.

Klachten over de regiotaxi

Bel 0900 - 8878 of mail ctsklantenservice@connexxion.nl. Of stuur een brief naar: Regiotaxi Noord-Kennemerland, Postbus 357, 8260 AJ Kampen.