Jeugd

Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste van Europa. Met 95 procent van onze kinderen gaat het goed. Een deel van onze jeugd groeit echter niet ‘vanzelf’ op. Zij hebben ondersteuning, hulp of zorg nodig.

 • Centrum voor Jeugd en Gezin

  Hulp en ondersteuning bij opgroei- en opvoedvragen. Team Jeugd (Centrum voor Jeugd en Gezin) is dé plek waar (aanstaande) ouders, opvoeders, jongeren en professionals terecht kunnen.

 • Consultatiebureau en vaccinaties

  In De Binding (Bosgroet 2, Zuid-Scharwoude) vindt u het consultatiebureau van de GGD. Bekijk op de website van de GGD hoe u contact kunt opnemen.
  GGD Hollands Noorden geeft de inentingen die worden aangeboden vanuit het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma is met zorg samengesteld om uw kind zo goed mogelijk te beschermen tegen kinderziekten. De meeste inentingen worden gegeven als uw kind nog een baby is. Er zijn ook vaccinaties vlak voor kinderen van 9 jaar, voor kinderen voor ze naar de basisschool gaan en voor meisjes in het jaar dat ze 13 worden. Met vragen over vaccinaties kunt u terecht op de website van de GGD.

 • Verwijsindex: beter samenwerken voor jeugd

  Kinderen en jongeren hebben in hun leven te maken met professionals. Denk aan de leraren op school, de huisarts of een jongerenwerker. Niet altijd kennen zij elkaar.
  De verwijsindex zorgt ervoor dat deze professionals elkaar kunnen vinden als dat nodig is. Ze kunnen dan met elkaar overleggen en werken niet langs elkaar heen. In Noord-Holland Noord heet de verwijsindex VIN (Vroeg samenwerken In Noord-Holland Noord).

 • Jeugdhulp

  Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste van Europa. Met 95 procent van onze kinderen gaat het goed. Een deel van onze jeugd groeit echter niet ‘vanzelf’ op. Zij hebben ondersteuning, hulp of zorg nodig.

 • Zorgaanbieders Jeugdhulp

  Wilt u weten met welke zorgaanbieders voor jeugdhulp gemeente Langedijk een contract heeft gesloten?

 • Tjekkin

  Denk mee over betere jeugdhulp. ​Regio Alkmaar heeft een digitaal 'co-creatie' platform opgezet, waarop ​professionals, jongeren, ouders​, cliëntenraadsleden ​en ambtenaren ​kunnen samenwerken ​om de jeugdhulp beter te maken. Tjekkin is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.

 • In control of alcohol & drugs

  De 17 gemeenten uit Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden, Brijder Jeugd, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en GGZ Noord-Holland Noord werken samen om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren te voorkomen en verder terug te dringen. Zij doen dat met het programma 'In Control of Alcohol & Drugs'.

 • Jongerenloket

  Het Jongerenloket van Halte Werk helpt jongeren van 16 tot 27 jaar oud. Is naar school gaan of werk vinden lastig voor je? Heb je misschien geen vaste plek om te wonen, of niet genoeg geld om van te leven? Je staat er niet alleen voor.

 • Veilig Thuis

  Advies of hulp bij kindermishandeling en huiselijk geweld. Bij Veilig Thuis kan iedereen terecht die advies of hulp nodig heeft of zich zorgen maakt. Bel gratis 0800 - 2000.

 • Leerlingenvervoer

  Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen. Bijvoorbeeld door een handicap of omdat de school voor speciaal onderwijs ver weg ligt.

 • Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.