Lage inkomens en bijstand

Iedereen kan voor onverwachte uitgaven komen te staan. Soms is uw inkomen of bijstandsuitkering niet voldoende. In bepaalde gevallen is dan financiële steun mogelijk.

De gemeente Langedijk heeft haar gemeentelijk minimabeleid vastgesteld. Wij bieden bijzondere bijstand, langdurigheidstoeslag en minimaregelingen. Voor wie is deze extra ondersteuning bedoeld? Sommige regelingen zijn voor iedereen in de gemeente Langedijk. Andere regelingen zijn voor bepaalde groepen, zoals ouderen, kinderen en chronisch zieken en gehandicapten. Deze groepen willen wij extra ondersteunen, omdat wij het belangrijk vinden dat ook zij zoveel mogelijk aan de maatschappij deelnemen.
Hierover kunt u bij Halte Werk informatie aanvragen of een aanvraag doen.
 

Collectieve zorgverzekering

De gemeente Langedijk biedt samen met zorgverzekeraar Univé een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren. Meer informatie over de premies en de vergoedingen leest u op GezondVerzekerd. Op deze website kunt ook de verzekering vergelijken met andere verzekeringen.