Werk aan de weg

Blijf op de hoogte van alle stremmingen, omleidingen, nieuwe rotondes en gewijzigde situaties. In alle gevallen geldt dat de verkeershinder langer kan duren als het weer tegenzit of als werkzaamheden minder snel gaan dan gepland.

Wilt u weten waar wegen zijn afgesloten of waar verkeershinder is? Kijk dan op de overzichtskaart met actuele werkzaamheden. Pas (linksboven) de datum aan als u de wegafsluitingen in de nabije toekomst wilt bekijken.

Overzichtskaart wegwerkzaamheden

Bekijk ook het overzicht van werkzaamheden voor kabels en leidingen bij u in de buurt.

Werkzaamheden kabels en leidingen
 

Afsluiting Hunze, Grift en Dinkel

Hunze

  • Vanaf 18 mei t/m 16 juni is het gedeelte van Hunze bij nummers 2 - 44 en 1 – 9 afgesloten.
  • Vanaf 16 juni t/m 5 juli is het gedeelte van Hunze tussen de Amer en de Amstel afgesloten.

Grift

  • Vanaf 17 mei t/m 14 juni is het gedeelte van Grift bij nummers 4 -28 en 13 -23 afgesloten.
  • Vanaf 14 juni t/m 14 juli is het gedeelte Grift bij nummers 1-11 afgesloten. Hulpdiensten zijn beschikbaar via rijplaten baan of fundering.

Dinkel

  • Vanaf 14 juni t/m 12 juli is het gedeelte van Dinkel bij nummers 13-23 en 52- 74 afgesloten.
  • Vanaf 12 juli t/ 6 augustus is het gedeelte van Dinkel bij nummers 1-11 en 46- 50 afgesloten. Hulpdiensten zijn beschikbaar via rijplaten baan of fundering.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de heer K. Peek, van het aannemersbedrijf Bevanos, via 06-52370759. Bij calimiteiten belt u via 030-2412414. Ook kunt u contact opnemen met de toezichthouder van de gemeente, de heer J. Groen, via 06-14829791.

Daalmeerpad: tot half mei

Vrijdag 7 mei is het Daalmeerpad weer opengesteld voor het fietsverkeer. Het project is nog niet afgerond.  
In week 22 zal nog 1 dag de brug gestremd zijn. Dit wordt aangegeven met gele borden.  

Dr. Wilminkstraat: tot half mei

Vanaf half februari is de Dr. Wilminkstraat, Noord-Scharwoude, tussen de Sportlaan en de Tulpenstraat afgesloten voor verkeer. De afsluiting is nodig in verband met het aanbrengen van riolering, kabels en leidingen en duurt ongeveer 3 maanden. Omleidingsroutes worden aangegeven door middel van de bekende borden.

Grotendorst: 17 tot en met 21 mei

Van 17 tot en met 21 mei is de Grotendorst afgesloten, in verband met het vervangen van de deklaag van het asfalt.

Nauertogt: tot 2 oktober

Van 29 maart tot en met 1 oktober is de Nauertogt tussen de Kanaaldijk en het Dijk- Waardpad afgesloten voor doorgaand verkeer. De asfalteringswerkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

  • Fase 1: Van 29 maart tot en met 3 augustus is de Nauertogt tussen het Dijk- en Waardpad en de Achtergraft afgesloten voor doorgaand verkeer.
  • Fase 2: Van 6 augustus tot en met 1 oktober is de Nauertogt tussen de Kanaaldijk en de Achtergraft inclusief het kruispunt Nauertogt - Achtergraft afgesloten voor doorgaand verkeer. 
Prinses Irenestraat: 10 mei tot eind mei

In de Prinses Irenestraat wordt op maandag 10 mei het oude riool verwijderd. Wij verzoeken u om uw auto op een andere locatie te parkeren. De werkzaamheden nemen ongeveer 2 weken in beslag. Uw auto kunt u parkeren op de Prinses Beatrixstraat, Prinses Margrietstraat en/of Prins Hendrikkade. Voor een korte periode is de Prinses Margrietstraat afgesloten vanuit de Prinses Irenestraat. De woningen blijven bereikbaar via de Prins Hendrikstraat. Rolcontainers kunnen op dezelfde plek worden aangeboden. De werkzaamheden zullen ongeveer 2 a 4 weken duren. Voor vragen kunt u ter plaatse terecht bij het aanspreekpunt van aannemer Dura Vermeer, of de toezichthouder van de gemeente.

Rekervlotbrug: 23 april tot in de zomer

De provincie Noord-Holland heeft een tijdelijke (veer)pont ingezet bij de Rekervlotbrug tussen Koedijk en Bergen. Hierdoor hoeven voetgangers en fietsers niet langer om te rijden. Sinds de Rekervlotbrug is aangevaren door een schip is de brug buiten gebruik. Het pontje vaart van maandag tot en met vrijdag, van 7.30 uur tot 17.30 uur en is gratis. De provincie verwacht dat de Rekervlotbrug tot in de zomer buiten gebruik is. Heeft u vragen? Neem dan contact op met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 0200 600, of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Waarddijk Noord: 25 mei tot en met 4 juni

Van 25 mei tot en met 4 juni is de Waarddijk Noord afgesloten in verband met het vervangen van de deklaag van het asfalt.

Westelijke Randweg: 17 tot en met 21 mei

In verband met het aanpassen van de slinger ter hoogte van de Kasteelstraat is de weg afgesloten. De werkzaamheden lopen van 17 mei tot en met 21 mei.