Westerdel

Aan de rand van Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk en naast het recreatiegebied Geestmerambacht verrijst de aankomende jaren een geheel nieuwe woonwijk: Westerdel. In deze waterrijke wijk in de gemeente Langedijk worden 690 huur- en koopwoningen gebouwd op kleine en grotere eilanden.

In Westerdel komen meer dan 350 sociale huurwoningen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Langedijk. Ook komen er volop koopwoningen voor starters. Of u nu een appartement zoekt, een rijtjeswoning of een vrije kavel voor uw droomhuis, het kan in Westerdel! Veel woningen grenzen aan het water en overal kunt u met de boot komen. U kunt zelfs met de boot naar het Winkelcentrum Broekerveiling of het prachtige Oosterdelgebied varen.
 

Uitstraling van de wijk

Westerdel wordt een levendige wijk met een dorpse uitstraling, veel groen en water en een grote variatie aan woningen, die worden gebouwd op kleine en grotere eilanden. Ook krijgt de wijk veel speelmogelijkheden voor kinderen. Er is zelfs een speeleiland. Midden in de wijk wordt ‘de del’ (meertje) aangelegd, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten op een grote vlonder aan het water. De vroegere eilandenstructuur, de vaarcultuur en de dorpse afwisseling van Langedijk vormen de inspiratiebron voor de inrichting van de openbare ruimte.
 

Planning

In 2011 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor de nieuwbouwlocatie Westerdel vastgesteld. Begin 2012 is de gemeente Langedijk begonnen met de uitvoering van het grondwerk. De eerste woningen, van de in totaal ruim 700 woningen, zijn begin 2014 opgeleverd. Kijk voor meer informatie op: www.westerdel-langedijk.nl.