Ontwikkelen met water

 • Visie ‘Langedijk ontwikkelt met water’ vastgesteld

  11 september 2017

  De gemeenteraad heeft op 4 juli 2017 de visie ‘Langedijk ontwikkelt met water’ vastgesteld.

 • Visie klaar voor besluit

  31 maart 2017

  Het college legt de ‘Visie Langedijk ontwikkelt met water 2030’ ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. Eerder lag de visie zes weken ter inzage. De reacties die daarop zijn binnengekomen werden vastgelegd in een reactienota. Naar verwachting buigt de raad zich in mei over de visie.

 • Enthousiasme over visie ‘Langedijk ontwikkelt met water’

  16 januari 2017

  Kabbelend, bruisend en af en toe wat golfslag. Zo ging het eraan toe tijdens het dorpsgesprek over ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Inwoners, ondernemers en organisaties konden op donderdagavond 15 december in De Binding aanschuiven voor een gesprek over de visie ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Circa veertig mensen meldden zich aan. Aan vier tafels bespraken zij wat ze goed vonden aan het plan, wat volgens hen beter kan en wat er als eerste moet gebeuren.

 • ‘Groot denken, klein doen’ centraal tijdens tweede ronde Watertafels

  Onder het motto: ‘Groot denken, klein doen’ deden ondernemers, organisaties, deskundigen en andere overheden op woensdagavond 14 september 2016 mee aan watertafels in De Binding.

 • "Water is het DNA van Langedijk"

  Watertafels zorgen voor synergie.
  Water spreekt mensen enorm aan, zo bleek tijdens de Watertafels die gemeente Langedijk organiseerde op 2 juni. Tijdens deze bijeenkomst werd aan de hand van vijf thema’s met organisaties en deskundigen gebrainstormd over de kansen om te ontwikkelen met water.

 • Voorbereiding van visie op water

  Gemeente Langedijk werkt momenteel aan een visie op water. Een visie waarin het water centraal staat en verbonden wordt met andere aspecten die voor Langedijk belangrijk zijn. Er liggen kansen om het water meer en beter te gebruiken.

 • Project ‘Langedijk ontwikkelt met water’

  Gemeente Langedijk ziet kansen in ontwikkelen met water.

 • Symposium ‘Langedijk ontwikkelt met water’ (Koolsail 2015)

  De zon schijnt en het water is rustig. Met akkerschuiten (het is tenslotte Koolsail 2015) varen de deelnemers naar de tent waarin het symposium 'Langedijk ontwikkelt met water' plaatsvindt. Het is even onthaasten, maar vooral beleven. Ervaren hoe mooi het water en omgeving van Langedijk is en hoe indrukwekkend de ontstaansgeschiedenis en het agrarisch verleden. Het schept de contouren van de rest van de middag.