Broekerplein, het nieuwe hart van Langedijk

De gemeente Langedijk krijgt de komende jaren een nieuw centrum waar wonen, winkelen en ontmoeten hand in hand gaan: Broekerplein. Broekerplein wordt de kroon op Langedijk met een gevarieerd aanbod van woningen, winkels en voorzieningen midden in een karakteristieke, waterrijke Noord-Hollandse omgeving. Het gebied ligt ten westen van het lint en naast het beroemde museum Broekerveiling.

Het bestaande Winkelcentrum Broekerveiling wordt vernieuwd en uitgebreid met ongeveer 4.000 vierkante meter winkelruimte. In het moderne winkelcentrum kom je straks niet alleen voor je dagelijkse boodschappen, maar ook om te 'funshoppen'. Ook krijgt het winkelcentrum een tweetal parkeerdekken op het dak van het nieuwe gedeelte.

Verder komen in Broekerplein een appartementencomplex met 77 huur- en koopwoningen en de geheel nieuwe woonwijk Broekrijk met woningen die qua uitstraling, architectuur en materiaalgebruik goed passen in de bestaande omgeving van Broek op Langedijk. Aan de noordzijde van het plan zijn 7 vrije kavels opgenomen die liggen aan een doorvaarbare route richting het Oosterdelgebied. Mensen die kiezen voor wonen in Broekerplein genieten van zowel de dorpse geborgenheid als de stedelijke winkels en voorzieningen. Broekerplein wordt voor alle Langedijkers een centrum om trots op te zijn.

Eind 2013 is Schot Infra gestart met het bouw- en woonrijp maken van het plangebied. Drie van de vier nieuwe parkeerterreinen zijn inmiddels gereed.  Het vierde terrein zal medio mei 2016 gereed zijn. De nieuwe laad- en loszone aan de westzijde van het winkelcentrum is opgeleverd. In april 2016 zal het plein tussen het appartementengebouw en het winkelcentrum worden opgeleverd. Zowel het plein als het nieuwe winkelcentrum zullen op 28 mei 2016 worden opgeleverd. De eerste woningen in Broekrijk zijn in 2014 opgeleverd. Voor de zomer zal Van Wijnen starten met de bouw van de 3e fase van deze wijk. Het betreft 24 woningen.

Naar verwachting zullen in 2017 de 7 vrije kavels aan de noordzijde van Broekerplein in de verkoop komen. Voor de verkoop is reeds een optieregeling van kracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentelijke projectleider de heer Jasper de Boer via 0226-334433 of surfen naar http://www.broekerplein.nl/.

Broekerplein is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeente Langedijk, Van Wijnen Projectontwikkeling , Woningbouwvereniging Langedijk en Van den Heerik Beheermij.