Broekerplein, het nieuwe hart van Langedijk

De gemeente Langedijk heeft een nieuw centrum waar wonen, winkelen en ontmoeten hand in hand gaan: Broekerplein. Broekerplein wordt de kroon op Langedijk met een gevarieerd aanbod van woningen, winkels en voorzieningen midden in een karakteristieke, waterrijke Noord-Hollandse omgeving. Het gebied ligt ten westen van het lint en naast het beroemde museum Broekerveiling.

Het bestaande Winkelcentrum Broekerveiling wordt vernieuwd en uitgebreid met ongeveer 4.000 vierkante meter winkelruimte. In het moderne winkelcentrum kom je straks niet alleen voor je dagelijkse boodschappen, maar ook om te 'funshoppen'. Ook krijgt het winkelcentrum een tweetal parkeerdekken op het dak van het nieuwe gedeelte.

De locatie

Verder is in Broekerplein een appartementencomplex gerealiseerd met 77 huur- en koopwoningen en de geheel nieuwe woonwijk Broekrijk met woningen die qua uitstraling, architectuur en materiaalgebruik goed passen in de bestaande omgeving van Broek op Langedijk. Aan de noordzijde van het plan zijn 7 vrije kavels opgenomen die liggen aan een doorvaarbare route richting het Oosterdelgebied. Mensen die kiezen voor wonen in Broekerplein genieten van zowel de dorpse geborgenheid als de stedelijke winkels en voorzieningen. Broekerplein wordt voor alle Langedijkers een centrum om trots op te zijn.

Planning & proces

Eind 2013 is Schot Infra gestart met het bouw- en woonrijp maken van het plangebied. Drie van de vier nieuwe parkeerterreinen zijn inmiddels gereed. Het vierde terrein zal medio mei 201​7​ gereed zijn. De nieuwe laad- en loszone aan de westzijde van het winkelcentrum is opgeleverd. In 2016 is het plein tussen het appartementengebouw en het winkelcentrum opgeleverd. De eerste woningen in Broekrijk zijn in 2014 opgeleverd. Inmiddels is de laatste - vierde - fase verkocht en zal in april 2017 gestart worden met de bouw. Naar verwachting zullen komende zomer de 7 vrije kavels aan de noordzijde van Broekerplein worden opgeleverd. Voor de verkoop is een optieregeling van kracht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentelijke projectleider de heer Jasper de Boer via tel. 0226-334433 of kijk op www.broekerplein.nl. ​Broekerplein is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeente Langedijk, Van Wijnen Projectontwikkeling, Woningbouwvereniging Langedijk en Van den Heerik Beheermij.