Projecten

 • Westrand Sint Pancras

  De westrand van Sint Pancras ontwikkelt zich van een achterkantsituatie naar een voorkantsituatie. Het gaat daarbij om woningbouw in diepe achtertuinen van tientallen perceeleigenaren langs de Gedempte Veert. De vereniging van eigenaren wil op 58 van de circa 90 percelen een woning bouwen.

 • Buitengebied Langedijk

  Het buitengebied is het gehele grondgebied van gemeente Langedijk, met uitzondering van de woonkernen en de bestaande bedrijventerreinen.

 • Herontwikkeling IKC Sint Pancras

  Op de plek in Sint Pancras, waar nu basisschool Paus Johannes staat, komt een Integraal Kind Centrum (IKC). Hierin worden straks de basisscholen Paus Johannes, De Phoenix en Stichting Kinderopvang Langedijk gehuisvest. De Phoenix wordt gesloopt en deze locatie komt beschikbaar voor herontwikkeling.

 • Westerdel

  In de waterrijke wijk Westerdel komen zo’n 690 woningen, van starterswoningen tot vrijstaande woningen aan het water. De vroegere eilanden, de vaarcultuur en de dorpse uitstraling van Langedijk zijn de inspiratiebron voor het stedenbouwkundig ontwerp.

 • De Nieuwe Veiling

  De oude bedrijfsgebouwen op het voormalig veilingterrein De Wuyver in Noord-Scharwoude hebben in 2010 plaatsgemaakt voor een nieuwe woonwijk met vooral eengezinswoningen en appartementen: de Nieuwe Veiling. In 2014 is BDP gestart met de verkoop van de woningen in de eerste fase, inmiddels loopt de verkoop van de zesde fase.

 • Langedijk ontwikkelt met water

  Water is het goud van Langedijk. In het verleden is veel water in Langedijk gedempt. Herstel van historische vaarroutes en ontwikkelingen langs en op het water bieden kansen voor de toekomst. Vroeger en nu raken elkaar in Langedijk ontwikkelt met water.