Projecten

 • Herontwikkeling omgeving IKC Sint Pancras

  Op de plek in Sint Pancras, waar nu basisschool Paus Johannes staat, komt een Integraal Kind Centrum (IKC). Hierin worden straks de basisscholen Paus Johannes, De Phoenix en Stichting Kinderopvang Langedijk gehuisvest. De Phoenix wordt gesloopt en deze locatie komt beschikbaar voor herontwikkeling. De gemeente wil graag met buurtbewoners, ouders van leerlingen en andere betrokkenen na de zomer van 2017 een plan maken voor dit gebied.

 • Broekerplein, het nieuwe hart van Langedijk

  De gemeente Langedijk heeft een nieuw centrum waar wonen, winkelen en ontmoeten hand in hand gaan: Broekerplein. Broekerplein wordt de kroon op Langedijk met een gevarieerd aanbod van woningen, winkels en voorzieningen midden in een karakteristieke, waterrijke Noord-Hollandse omgeving. Het gebied ligt ten westen van het lint en naast het beroemde museum Broekerveiling.

 • De Nieuwe Veiling, Noord-Scharwoude

  Het voormalige veilingterrein De Wuyver in Noord-Scharwoude verandert. De oude bedrijfsgebouwen hebben in 2010 plaats gemaakt voor toekomstige woningbouw: een nieuwe woonwijk met voornamelijk eengezinswoningen en appartementen voor verschillende doelgroepen. Er is plaats voor starters, doorstromers en senioren. De nieuwbouwlocatie van de Nieuwe Veiling beslaat een terrein van circa tien hectare.

 • Westerdel

  Aan de rand van Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk en naast het recreatiegebied Geestmerambacht verrijst de aankomende jaren een geheel nieuwe woonwijk: Westerdel. In deze waterrijke wijk in de gemeente Langedijk worden 690 huur- en koopwoningen gebouwd op kleine en grotere eilanden.

 • Sint Pancras – Westrand

  Bouwen aan de Westrand van Sint Pancras is meer dan alleen een huis neerzetten. Het gaat om een langgerekte strook van tientallen percelen aan de Gedempte Veert waarop particulieren in de toekomst een woning kunnen bouwen.

 • Bedrijventerrein Breekland

  Een bereikbaar bedrijventerrein, gelegen in ruim en grotendeels groen gebied: dat is Breekland. Een vestigingsruimte in Oudkarspel, voor startende ondernemingen of voor ondernemingen die willen uitbreiden. Breekland te Oudkarspel is een stijlvol terrein. Het kan uw visitekaartje worden in de regio. En niet onbelangrijk: de investeringskosten zijn laag, dankzij concurrerende grondprijzen.

 • Gebiedsvisie 'Lang leve 't lint'

  Langedijk wil ook in de toekomst haar voorzieningenniveau op peil houden. Een goed en breed aanbod maakt het wonen in Langedijk aantrekkelijk. De detailhandelsvisie (december 2011) geeft aan dat er in Langedijk ruimte is voor een dorpscentrum. In juli 2012 heeft de raad van Langedijk gekozen voor het scenario met een winkelgebied in het lint van Noord- én Zuid-Scharwoude. De gebiedsvisie onderzoekt de mogelijkheden voor versterking van dit deel van het vitale lint, waar het gezellig wonen, werken én winkelen is.

 • Voormalige bibliotheeklocatie Zuid-Scharwoude

  Op 15 juli 2014 heeft het college van de gemeente Langedijk ingestemd met een plan voor de voormalige bibliotheeklocatie en de huidige vestigingsplaats van de Aldi aan de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude.

 • Buitengebied

  De komende twee jaar werkt de gemeente Langedijk aan een nieuw bestemmingsplan Buitengebied. Een bestemmingsplan gaat 10 jaar mee. De gemeente heeft de afgelopen jaren de verouderde bestemmingsplannen voor de woonkernen en bestaande bedrijventerreinen geactualiseerd. Nu is het buitengebied aan de beurt. Eind 2017 moet het plan klaar zijn.

 • Ontwikkelen met water