Verklaring omtrent gedrag

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. In deze verklaring staat dat u geen strafbare feiten heeft gepleegd die van belang zijn. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen als u bijvoorbeeld gaat werken in het onderwijs of als taxichauffeur.

Een VOG online aanvragen

U kunt de VOG online aanvragen. Eerst vult uw werkgever online een deel in en stuurt dit door naar Justis. U ontvangt daarna van Justis een verzoek per e-mail om uw deel van het formulier in te vullen. U heeft hiervoor een DigiD inlogcode nodig en u betaalt met iDeal.

VOG aanvragen
 

Een VOG in het gemeentehuis aanvragen

Om een Verklaring omtrent gedrag in het gemeentehuis aan te vragen maakt u eerst een afspraak.

Maak een afspraak

Kosten

  • Het schriftelijk aanvragen van een VOG bij de gemeente kost: € 41,35.
  • Het online aanvragen van een VOG kost: € 33,85.

Gratis VOG vrijwilligersorganisaties

Werkt uw vrijwilligersorganisatie met jongeren en/of mensen met een verstandelijke beperking? Dan kunnen uw vrijwilligers in aanmerking komen voor een gratis VOG.

De gratis VOG kunt u online aanvragen via de website van Regeling gratis VOG. Voldoet uw vrijwilligersorganisatie aan de voorwaarden? Dan kunt u met e-Herkenning een account voor uw organisatie aanmaken. Met dit account kan uw organisatie de VOG-aanvraag voor de vrijwilligers klaarzetten. De vrijwilliger gebruikt DigiD om de VOG aan te vragen.

Meer informatie over VOG