Verklaring omtrent gedrag

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. In deze verklaring staat dat u geen strafbare feiten heeft gepleegd die van belang zijn. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen als u bijvoorbeeld gaat werken in het onderwijs of als taxichauffeur.

Online aanvragen

U kunt de VOG online aanvragen. Eerst vult uw werkgever online een deel in en stuurt dit door naar Justis. U ontvangt daarna van Justis een verzoek per e-mail om uw deel van het formulier in te vullen. U heeft hiervoor een DigiD inlogcode nodig en u betaalt met iDeal.

VOG aanvragen

Let op: Vanwege een storing bij Justis kunt u momenteel hinder ondervinden bij het inloggen. Er wordt hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

In het gemeentehuis aanvragen

Om een Verklaring omtrent gedrag in het gemeentehuis aan te vragen maakt u eerst een afspraak.

Maak een afspraak

Kosten

  • Het schriftelijk aanvragen van een VOG bij de gemeente kost: € 41,35.
  • Het online aanvragen van een VOG kost: € 33,85.

Gratis VOG vrijwilligersorganisaties

Werkt uw vrijwilligersorganisatie met jongeren en/of mensen met een verstandelijke beperking? Dan kunnen uw vrijwilligers in aanmerking komen voor een gratis VOG.

De gratis VOG kunt u online aanvragen via de website van Regeling gratis VOG. Voldoet uw vrijwilligersorganisatie aan de voorwaarden? Dan kunt u met e-Herkenning een account voor uw organisatie aanmaken. Met dit account kan uw organisatie de VOG-aanvraag voor de vrijwilligers klaarzetten. De vrijwilliger gebruikt DigiD om de VOG aan te vragen.

Meer informatie over VOG