Plastic, blik en pak scheiden

In gemeente Langedijk worden plastic, blik en pakken gescheiden in de rolemmer met de oranje deksel. Wat mag er in deze rolemmer worden weggegooid?

Elke drie weken wordt de rolemmer met oranje deksel geleegd. Van de opbrengst kunnen broodtrommels en dakpannen worden gemaakt. Daarom maakt de gemeente het mogelijk om deze grondstof apart te houden. U wordt verzocht om doorzichtige plastic zakken te gebruiken, zodat de inhoud kan worden beoordeeld voor recycling. Houd er rekening mee dat de rolemmer met oranje deksel alleen bestemd is voor klein huishoudelijk afval. Het weggegooide verpakkingsmateriaal moet altijd leeg zijn en, in geval van drinkpakken, platgevouwen met een gesloten dop. Wilt u groot verpakkingsmateriaal afvoeren, zoals plastic van nieuw meubilair? Dit kan bij het afvalbrengstation. Ook hier geldt dat het in een doorzichtige plastic zak moet zitten.

Wat mag er in de rolemmer met oranje deksel?

Plastic verpakkingen

• Flessen van frisdrank, water, melk, azijn;
  • Knijpflessen van sauzen, olie;
  • Flacons van wasmiddelen, shampoo, zeep;
  • Bekers van yoghurt, vla, ijs;
  • Bakjes van patat, salade, groente, fruit;
  • Kuipjes van boter, saus, smeerkaas;
  • Verpakkingen van kaas, vlees, vis;
  • Verpakkingen van tandenborstels, speelgoed (blisters);
  • Tubes van gel, bodylotion, tandpasta;
  • Folies van tijdschriften, reclamefolders;
  • Zakken van pasta, rijst, brood, snoep;
  • Plastic tasjes, zakjes;
  • Plantenpotjes.

Blik

• Drankblikjes;
  • Bierdopjes;
  • Stalen siroopflessen;
  • Conservenblikken;
  • Aluminiumfolie;
  • Aluminiumschalen;
  • Aluminiumdekseltjes van yoghurt, kwark, toetjes;
  • Andere producten van aluminium, zoals tubes;
  • Waxinelichtcupjes.

Pak

• Pakken van vruchtensappen, water en wijn;
  • Pakken van melk, vla en yoghurt;
  • Pakken van soep en pastasaus.

Meer informatie

Het ingezamelde materiaal wordt verwerkt door HVC. Lees meer tips over afval scheiden op hun website.
Wilt u meer weten over de afvalkalender of rolemmers in de gemeente? Hierover vindt u meer op onze pagina over afval.
Informatie over welke materialen u naar het afvalbrengstation kunt brengen, leest u ook op deze website.