Afval

Grondstoffen zijn waardevol. Oud-papier, gft en plastic, blik en drinkpakken zijn als grondstof goed opnieuw te gebruiken. Hoe meer we daarvan scheiden van het restafval, hoe beter het is voor het milieu.

Afvalkalender

Afvalkalender gemeente LangedijkIn de gemeente Langedijk is er sprake van een driewekelijkse inzameling.
Bekijk de afvalkalender 2018 om te weten wanneer welke rolemmer wordt geleegd.

Heeft u vragen over het legen van de rolemmers? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum.
 

Rolemmer aan de weg

U zet uw rolemmer buiten op de dag die in de afvalkalender staat aangegeven. De rolemmers moeten worden aangeboden op een verzamelplek, met het handvat en de wielen van de weg afgekeerd. Ze moeten aan de zijkant 15 centimeter van elkaar af worden geplaatst. De hoeveelheid afval die u in uw groene en grijze rolemmer gooit, mag maximaal 75 kilo wegen. Ook mag de rolemmer niet zo vol zijn dat het deksel van de bak niet meer dicht kan. Bied uw rolemmer op de dag van leging om uiterlijk 07.30 uur aan op de opstelplaats. Heeft u uw rolemmer als vermist opgegeven? Dan is de chip buiten werking en kan de rolemmer niet meer ter lediging worden aangeboden. Heeft u een rode kaart aan uw rolemmer bevestigd gekregen? Dat betekent dat u uw rolemmer niet op de juiste manier heeft aangeboden. Tijdens de volgende inzamelingsronde (over drie weken) kunt u uw rolemmer opnieuw en op de juiste manier aanbieden. Wilt u tussentijds uw restafval of grondstoffen afvoeren? U kunt daarvoor tijdens openingstijden terecht op het afvalbrengstation.
 

Rolemmer niet geleegd, kapot of vermist

Is uw rolemmer niet geleegd, kapot of vermist? Geef dan uw rolemmer melding door.  U kunt geen melding maken van stankoverlast of ongedierte in uw rolemmer. Lees hier wat u kunt doen tegen stankoverlast.
 

Rolemmer of afvalpas aanvragen

Vragen over rolemmersWilt u een (extra) rolemmer aanvragen of is uw rolemmer kapot? Geef dit door via het aanvraagformulier.
Woont u in hoogbouw en wilt u gebruikmaken van de ondergrondse container? Vraag dan de afvalpas aan.
 

Grof huisvuil ophalen

Grofvuil ophalenGrof huisvuil wordt twee keer per maand op vrijdag vanaf 7.30 uur gratis opgehaald (max. 2 m3 per keer). Meld uw vuil tijdig aan via de online grof huisvuil melding. Het gaat om vaste afvalstoffen die uit huis afkomstig zijn, maar niet in een rolemmer passen. Puin- en bouwafval en oudijzer zijn geen grof huisvuil.

 

Klein chemisch afval

Eens per kwartaal rijdt de chemokar langs diverse halteplaatsen in Langedijk. Bij de chemokar kunt u onder andere batterijen, tl-buizen, accu’s, verf, medicijnen, schoonmaakmiddelen en olieproducten inleveren. Op welke data de chemokar rijdt, is te zien op de afvalkalender. De halteplaatsen van de chemokar zijn:

08.30 - 09.00 uur Brederodestraat, Oudkarspel
09.15 - 09.45 uur Dorpsstraat (t.h.v. nr. 712), Oudkarspel
10.00 - 10.30 uur Charlotte de Bourbonstraat, Noord-Scharwoude
10.45 - 11.15 uur Schoolstraat, Noord-Scharwoude
11.30 - 12.00 uur Koog, Zuid-Scharwoude
12.45 - 13.15 uur Mayersloot, Broek op Langedijk
13.30 - 14.00 uur Havenplein, Broek op Langedijk
14.15 - 14.45 uur Kastanjelaan, Sint Pancras
15.00 - 15.30 uur Bakkerslaan, Sint Pancras
15.45 - 16.15 uur Achtergraft, Koedijk