Initiatievencampagne

Heeft u een idee waar bijvoorbeeld uw straat, buurt, dorp of vereniging beter van wordt? De gemeente helpt u om dit idee mogelijk te maken. Doe hiervoor mee aan de initiatievencampagne Langedijk. Iedereen uit Langedijk mag meedoen, of u nou inwoner, ondernemer of lid van een vereniging bent. Het gaat erom dat uw idee iets positiefs brengt voor onze gemeenschap. Voor de campagne is een totaalbedrag van €75.000 euro beschikbaar, dat over verschillende initiatieven wordt verdeeld.

Hoe kunt u meedoen?

Om mee te doen, maakt u eerst een plan voor uw idee. Hierin omschrijft u:

  • wat uw idee is;
  • hoe dit het beste wordt uitgevoerd;
  • wie hieraan mee moet doen;
  • en hoeveel het ongeveer kost.

Dien uw plan en idee vanaf 1 april in, via www.samenwerkenlangedijk.nl. Doet u dit liever schriftelijk? Dat is ook mogelijk. Bel hiervoor met 0226 - 334433 om de mogelijkheden te bespreken. Een idee indienen kan tussen donderdag 1 en vrijdag 30 april.

Dien uw plan in

Eerste stemronde

Wanneer u uw plan heeft ingediend, komt het plan online te staan. Langedijkers kunnen vervolgens reageren of hun waardering over uw plan uitspreken. Natuurlijk doet u er als initiatiefnemer alles aan om uw idee bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Dit gebeurt tussen 3 en 16 mei. De ideeën met 50 'likes' of meer, gaan door naar de volgende ronde.

Is uw plan haalbaar?

De gemeente kijkt vervolgens samen met andere waarnemers naar de haalbaarheid van uw plan. De waarnemers zijn andere Langedijkers, die zich vrijwillig voor deze taak hebben opgegeven. De haalbaarheidscheck gebeurt tussen 18 mei en 15 juni.

Tweede stemronde

Als uw plan haalbaar is, gaat deze naar de tweede stemronde. Langedijkers kunnen hier dan op stemmen, of op de plannen van anderen. De tweede stemronde, tussen 18 en 30 juni, bepaalt welk idee er uiteindelijk doorgaat.

Bekendmaking winnaars

Op 1 juli worden de winnaars bekendgemaakt en de budgetten toegekend. Daarna wordt uw idee misschien werkelijkheid.

Hulp bij het maken van een plan

Wilt u graag hulp bij het maken van uw plan? Het gemeentelijke initiatieventeam staat voor u klaar om u hierbij te helpen. Maak hiervoor een afspraak door een mail te sturen naar initiatieven@gemeentelangedijk.nl, of bel met 0226 - 334433.

Regels en voorwaarden

Lees voordat u meedoet ook het reglement of de voorwaarden voor de initiatievencampagne. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, via 0226 - 334433 of initiatieven@gemeentelangedijk.nl.