Dodenherdenking ook dit jaar in aangepaste vorm

Op 4 mei herdenkt heel Nederland de oorlogsslachtoffers. Door de
coronamaatregelen zullen de gebruikelijke herdenkingen in Langedijk bij monument De Stier en het monument in Sint Pancras niet doorgaan.

Eerder op de dag zal burgemeester Kompier namens het college een krans leggen bij deze monumenten. Dat doet ze in aanwezigheid van een afvaardiging van het 4 mei Comité Langedijk. Bij de gelegenheden is geen publiek aanwezig.

Toespraak

De beelden van de kransleggingen en een korte toespraak van de burgemeester zullen vanaf 19.00 uur te zien zijn op de website en Facebookpagina van gemeente Langedijk. Op deze manier maken we herdenken in Langedijk toch mogelijk, al is het vanuit uw eigen huis.

Vlag halfstok

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om, net als vorig jaar op 4 mei, de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). Landelijk is er ook een mogelijkheid om online een bloem te leggen via de oorlogsmonumentendatabase op 4en5mei.nl. Dit kan bij een monument naar keuze, waar met de digitale bloem ook een persoonlijke boodschap kan worden achtergelaten.