april

• Brand aan de Dulleweg in Broek op Langedijk

10 mei 2021

Op zaterdagochtend 1 mei ontstond er rond 7.30 uur een grote brand aan de Dulleweg in Broek op Langedijk, op bedrijventerrein Zuiderdel. De panden van Bol Profielcentrum en Natuurlijk AST gingen hierbij verloren.

• Dodenherdenking ook dit jaar in aangepaste vorm

30 april 2021

Op 4 mei herdenkt heel Nederland de oorlogsslachtoffers. Door de
    coronamaatregelen zullen de gebruikelijke herdenkingen in Langedijk bij monument De Stier en het monument in Sint Pancras niet doorgaan.

• Feestelijke Koningsdag gewenst door burgemeester Kompier en Oranje Comité voorzitter Bak

28 april 2021

Vandaag is het Koningsdag. Ook dit jaar ziet die er anders uit dan we gewend zijn. Tóch heeft het Oranje Comité van Broek op Langedijk veel activiteiten in petto voor hun dorp. Erik Bak, voorzitter van de Langedijker Oranje Comités, vertelt hierover aan burgemeester Kompier. Samen feliciteren zij de Koning en wensen zij alle Langedijkers een dag met een oranje randje!

• Koninklijke onderscheidingen voor vijf inwoners uit gemeente Langedijk

03 mei 2021

Vier inwoners van Langedijk en één inwoner uit Schoorl ontvingen maandag 26 april in het Huis van de Gemeente in Zuid-Scharwoude een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Tevens ontving een inwoner uit Langedijk een onderscheiding in gemeente Bergen.

• Gemeentehuis en afvalbrengstation gesloten op Koningsdag

03 mei 2021

Op Koningsdag (dinsdag 27 april) zijn het gemeentehuis en de gemeentewerf gesloten.

• Langedijk en Heerhugowaard bieden horecaondernemers 'slimme' desinfectiezuil

26 april 2021

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard en KHN Langedijk & Heerhugowaard bieden horecaondernemers die lid zijn van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in deze gemeenten een multifunctionele desinfectiezuil aan. Met de gratis zuilen willen de gemeenten hun horecaondernemers helpen om hun gasten coronaproof te ontvangen.

• Informatieavond openbare orde en veiligheid op het water in Langedijk

16 april 2021

Langedijk heeft een uniek landschap met talrijke wateren. Varen is een populaire bezigheid waar jong en oud veel plezier aan beleeft. Om varen te stimuleren, maar tegelijkertijd het varen voor iedereen plezierig te houden werkt gemeente Langedijk aan een nieuw vaarbeleid.

• Onderzoek naar digitale weerbaarheid inwoners

14 april 2021

De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard doen onderzoek naar de digitale weerbaarheid van hun inwoners. Doordat digitale mogelijkheden een toenemende rol het dagelijks leven innemen, leidt dit ook tot grotere risico’s om slachtoffer te worden van online criminele activiteiten. Door het onderzoek willen de gemeenten inzicht krijgen hoe inwoners hiermee omgaan.

• Geldfit.nl nu ook in Langedijk en Heerhugowaard

06 april 2021

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeenten Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar werken daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute en Halte Werk. Om inwoners met financiële problemen te helpen. U kunt vanaf nu gebruikmaken van de online test op www.Geldfit.nl

• Gratis online cursus Politiek Actief

09 april 2021

Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de digitale cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het!