Nauertogt weer open voor doorgaand verkeer

Na maanden van afsluiting is de Nauertogt weer open voor alle verkeer. De weg en het vrij liggende fietspad is weer toegankelijk. De verkeersveiligheid van de Nauertogt is verbeterd en de weg kan weer jaren mee. Vanwege de weersomstandigheden is er nog geen markering aangebracht. Als het droog weer is, kan de markering worden aangebracht. Enkele afrondende werkzaamheden worden in het voorjaar van 2022 nog opgepakt.

Om de verkeersveiligheid van de Nauertogt te verbeteren is het fietspad van de noordzijde verplaatst naar de zuidzijde. Hiervoor moest de rijbaan opschuiven naar het noorden. Het fietspad kan nu aan één kant van de weg voor beide richtingen worden gebruikt. Dit scheelt oversteken en dat fietst een stuk prettiger en sneller.

Verlichting

In de bovenste laag asfalt van het fietspad is een witte steenslag toegepast. Dit zorgt ervoor dat het fietspad in het donker beter zichtbaar is. Inwoners van Koedijk hebben tijdens een bewonersavond gevraagd om verlichting langs het nieuwe fietspad. Omdat het fietspad in een buitengebied ligt, wordt er geen straatverlichting gebruikt. Wel gaat de gemeente onderzoek doen naar het gebruik van de nieuwe weg en kijken of er op andere manieren nog verlichting nodig is. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van ‘accentverlichting’ bij uitritten waardoor de uitritten benadrukt worden.

Verkeersveiligheid

Een andere wens van bewoners was het aanpassen van twee verkeersdrempels op het ‘oude’ gedeelte van de Nauertogt. Eén drempel is al aangepast, de drempel ter hoogte van de natuurbegraafplaats ‘Geestmerloo’ moet door de gemeente nog aangepast worden. Inwoners van Koedijk hebben om verbetering van de verkeersveiligheid gevraagd. Op de Kanaaldijk wordt te hard gereden. Aanpassingen op de Kanaaldijk en aanpassing van de laatste drempel in de Nauertogt staan gepland voor het voorjaar van 2022. Wethouder Nils Langedijk spreekt de inwoners van Koedijk hierover tijdens een bewonersavond in november a.s.

De vernieuwing van de Nauertogt en de aanpassingen op de Kanaaldijk zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Noord-Holland.