Langedijker Veteranendag op 30 oktober

Zaterdag 30 oktober is de Langedijker Veteranendag. De Langedijker Veteranendag is een jaarlijks eerbetoon aan alle Langedijker veteranen. Het is gebruikelijk dat de Langedijker Veteranendag georganiseerd wordt voorafgaand aan de Landelijke Veteranendag die dit jaar op 26 juni was. Door de coronamaatregelen was dat niet mogelijk. Daarom wordt de Langedijker Veteranendag nu in oktober gehouden.

Voor de Langedijker Veteranendag is een mooi programma opgesteld. Tijdens deze dag van ontmoeting en verbinding zal burgemeester Leontien Kompier de veteranen toespreken en houdt Kapitein ter zee, Joyce Havers-Metz, een lezing.

Tentoonstelling

Van 23 tot en met 30 oktober is er in de raadzaal van De Binding een tentoonstelling. Als eerbetoon hangen er foto’s van Langedijkse militairen die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog in onder andere Nederlands-Indië en Korea. Komt u vooral een kijkje nemen.

Aanmelden Veteranendag

Veteranen die in gemeente Langedijk wonen hebben persoonlijk een uitnodiging met aanmeldformulier per post ontvangen. Bent u wel veteraan en woont u in de gemeente Langedijk, maar heeft u geen uitnodiging gehad? Dan kunt u zich natuurlijk ook aanmelden voor deze dag. Stuur dan een mail naar y.vanblijenburgh@gemeentelangedijk.nl of bel ons op 0226 33 46 08.

Laatste veteranenbijeenkomst gemeente Langedijk

Deze veteranenbijeenkomst is de laatste die het Veteranencomité samen met de gemeente Langedijk organiseert. Vanaf 1 januari gaat Langedijk op in de gemeente Dijk en Waard. Hoe deze gemeente de Veteranendag gaat organiseren is nog niet bekend. Wat gemeente Langedijk betreft zal dit belangrijke jaarlijkse initiatief zeker een vervolg krijgen in de nieuwe gemeente Dijk en Waard.