• Nog geen vermogenstoets bij aanvraag nieuwe Tozo-steun

28 oktober 2020

Zelfstandig ondernemers die voor oktober 2020 tot en met maart 2021 (voor maximaal zes maanden) Tozo 3-inkomensaanvulling willen aanvragen, kunnen dit nog doen zonder dat er een beperkte vermogenstoets wordt uitgevoerd.

• Grote opkomst en goede ideeën bij webinar over verkeersafwikkeling Sint Pancras

29 oktober 2020

Op 22 oktober heeft de gemeente een inwonersbijeenkomst georganiseerd over de verkeerssituatie in Sint Pancras. Vanwege het coronavirus werd de bijeenkomst online gehouden. Met ruim 65 deelnemers was er een goede opkomst.

• Geen Sint-Maarten op advies van Veiligheidsregio NHN

22 oktober 2020

Het leek door te kunnen gaan, maar Veiligheidsregio Noord-Holland Noord geeft vandaag het dringende advies om niet langs de deuren te gaan met Sint-Maarten. Dat dringende advies geldt ook voor Langedijk en Heerhugowaard.

• Andere opzet ervaringsonderzoek Wmo

16 oktober 2020

De gemeenten Heerhugowaard en Langedijk gaan het ervaringsonderzoek onder Wmo-cliënten anders opzetten, met als doel om beter en sneller inzicht te krijgen in de klantervaringen en zo ook sneller en beter aanpassingen door te voeren in de dienstverlening. Vanaf nu gaat niet meer gewerkt worden met schriftelijke enquêtes, maar met telefonische interviews.

• GGD opent nieuwe testlocatie in Heerhugowaard

14 oktober 2020

GGD Hollands Noorden opent rond 1 november een nieuwe teststraat in Heerhugowaard-Noord. De teststraat wordt gevestigd in een pand dat eigendom is van Stammis Horecaverhuur aan Delta 10. Behalve voldoende ruimte is de locatie ook goed bereikbaar. Bovendien is de plek geografisch goed gelegen.

• Participatietraject verkeerssituatie Sint Pancras van start

13 oktober 2020

De verkeersdruk in Sint Pancras blijft een onverminderd aandachtspunt voor de gemeente Langedijk en inwoners van het dorp. Onlangs presenteerde de gemeente de resultaten van een onderzoek naar de verkeersbewegingen in Sint Pancras. Op 22 oktober wordt de volgende stap in het proces gezet. Alle inwoners van Sint Pancras worden uitgenodigd om met elkaar tot voorstellen te komen die de verkeersafwikkeling verbeteren.

• De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

12 oktober 2020

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

• Actie ‘Zon op daken’ in Langedijk en Heerhugowaard

08 oktober 2020

In Heerhugowaard en Langedijk start deze week de actie ‘Zon op daken’. Dit biedt inwoners van beide gemeenten de kans om met elkaar voordelig zonnepanelen te kopen. Door zelf energie op te wekken wordt bijgedragen aan een schone en duurzame toekomst en direct bespaard in de portemonnee.

• Museum BroekerVeiling voorgedragen voor steun uit provinciaal noodfonds

07 oktober 2020

Museum BroekerVeiling is door gemeente Langedijk voorgedragen voor steun uit het provinciale noodfonds voor de culturele sector.

• Langedijk en Heerhugowaard gaan de strijd aan tegen peuken

07 oktober 2020

Met de campagne ‘Hier met je Peuk’ gaan de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard de strijd aan tegen sigarettenpeuken op de grond. Met een regionale campagne wordt gewerkt aan bewustwording en gedragsverandering onder rokers: peuken horen niet op de grond maar in een afvalbak of asbak.

• Gezondheidsmonitor 2020 van start gegaan

02 oktober 2020

De Gezondheidsmonitor 2020, een grootschalig vragenlijstonderzoek naar de gezondheid en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in alle gemeenten in Noord-Holland-Noord, is onlangs weer van start gegaan.

• Informatiebijeenkomst voor nieuwe politieke groeperingen

02 oktober 2020

De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard fuseren naar verwachting per 1 januari 2022 tot de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe gemeenteraad. In november 2021 worden gemeenteraadsverkiezingen voor Dijk en Waard gehouden. Overweegt u deel te nemen als (nieuwe) politieke groepering aan deze verkiezingen? Meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst op woensdag 28 oktober.

• Cadeaupakket of -bon voor vrijwilligers en mantelzorgers

01 oktober 2020

Vrijwilligers en mantelzorgers in gemeente Langedijk krijgen dit jaar een cadeaupakket als blijk van waardering voor hun inzet en toewijding.