Brief van burgemeester Leontien Kompier

Lieve Langedijkers, Hoe gaat het met u? Het is een vraag die ik veel vaker persoonlijk aan u zou willen stellen. De momenten waarop ik als burgemeester inwoners ontmoet zijn schaars. Gelukkig blijkt dan dat je ook op andere manieren gevoel kunt krijgen met hoe het met de Langedijkers gaat. Tijdens een boodschap in de supermarkt, op social media, of -heel kil – in de cijfers van coronabesmettingen.

Toe aan een lichtpuntje

Om met die eerste twee te beginnen. Wat mij opvalt is dat velen van ons in Langedijk toe zijn aan een lichtpuntje. Dat is ieder jaar in deze tijd waarin de dagen korter worden, het geval. En zeker dit jaar. Niet voor niets startte de Rijksoverheid juist in deze periode de actie ‘Aandacht voor elkaar’. We hebben elkaar nodig om deze periode door te komen. Gemeente Langedijk ondersteunt de landelijke actie Aandacht voor elkaar. 

Een lichtpuntje zijn voor iemand anders

Op Facebook en in de media zie ik mooie acties waarbij Langedijkers omzien naar elkaar. Waar dat kan hebben wij als college van burgemeester en wethouders aandacht voor organisaties, ondernemers en inwoners. En ook u kunt een lichtpuntje zijn voor iemand anders. Op de website www.aandachtvoorelkaar.nl vindt u mooie grote en kleine voorbeelden. Een kaartje in de bus van een oudere buurtgenoot, het aanbod om eens boodschappen te doen of een vriendelijke zwaai als u langs loopt zijn vaak meer dan welkom. 

Stap in de goede richting

Lichtpuntjes maken deze periode lichter. Want, we zijn er nog niet. Ik zie, hoor en lees dat inwoners snakken naar het einde van deze periode. Of in ieder geval naar positief nieuws daarover. Ik wilde dat ik het u kon geven. Vaccins zijn steeds vaker in het nieuws, dat zou een stap in de goede richting kunnen zijn. Voor nu is het advies: laten we ons allemaal aan de maatregelen houden. En bovenal: neem de maatregelen serieus. U mag best weten dat ik erg schrok toen ik hoorde dat een vijfde van de positief geteste mensen nog de deur uitgaat. Dat kan niet zo zijn, hoe nodig het misschien ook lijkt! Moet u om welke reden dan ook in quarantaine, doet u dat alstublieft! Het is echt niet makkelijk, het is best gedoe, maar zo belangrijk! 

Hou vol!

Landelijk dalen de cijfers. In Langedijk zien we die afvlakking minder. Onze besmettingscijfers liggen nog boven die van de regio Noord-Holland-Noord. Ik roep u op: hou vol en hou u ook de komende tijd aan de maatregelen. Laten we samen ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk weer bij elkaar kunnen zijn. Het liefst nog deze kerst, al zal dat op anderhalve meter zijn. Dat is mijn grote wens voor u en ons allen in ons mooie Langedijk.

Leontien Kompier
Uw burgemeester

Burgemeester_kompier_w