Voordelige zorgverzekering voor minima

De Collectieve Zorgverzekering voor Minima (CZM) is er speciaal voor mensen die van een minimum inkomen leven. Aanmelden hiervoor is mogelijk tot 31 december 2019.

De CZM is voordelig, want de gemeente betaalt mee aan de kosten en Univé geeft een korting. De CZM heeft ruime vergoedingen en het ‘eigen risico’ kan worden meeverzekerd. Kinderen tot achttien jaar zijn gratis meeverzekerd en Univé accepteert de aanmelding zonder medische keuring. De CZM bestaat uit een basisverzekering en de keuze uit twee aanvullende pakketten.

Kies een pakket dat bij u past

U kunt kiezen uit twee pakketten. Kiest u het pakket ‘Compleet met € 0,- eigen risico’, dan is uw eigen risico meeverzekerd. Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u veel zorgkosten dan is dit pakket de beste keuze. Er worden extra ruime vergoedingen verstrekt. Ook de eigen bijdrage voor de Wmo (bijvoorbeeld hulp bij het huishouden) wordt vergoed. Het premiebedrag voor dit pakket bedraagt € 155,20 per maand in 2020. Het aanvullende pakket ‘Compact’ is aantrekkelijk voor mensen met weinig zorgkosten. Het premiebedrag voor dit pakket is voor 2020 € 126,80 per maand.

Voor meer informatie en aanmelden

Op www.gezondverzekerd.nl staat welke kosten vergoed worden. Hier kiest u uw gemeente en vult u uw gegevens in. Komt u in aanmerking, dan regelt Univé de opzegging van uw huidige verzekering. Overstappen kan uitsluitend als er geen betalingsachterstand in de premie is bij de huidige zorgverzekeraar. Voor vragen, bel Univé (072 - 527 76 22) of bezoek hun kantoor in Alkmaar (Koorstraat 55) of Heerhugowaard (M. de Klerkweg 1). Bij twijfel over de voorwaarden, bel met Halte Werk (14 072). Kies ‘Alkmaar’ en vraag naar Halte Werk).