Aanpassing aan voetpad Bovenweg

Op maandag 18 november startte aannemer Faber, in opdracht van gemeente Langedijk, met een opknapbeurt van het voetpad (rabbatstrook) aan de Bovenweg in Sint Pancras. Het betreft het gedeelte tussen de Kruisbosweg en het Pauwenlaantje. Het werk gebeurt op verzoek van bewoners van de Molenhoeve.

De bewoners vinden de kleine klinkers op de stoep zeer lastig te belopen met een rollator. Ook de schuinte van de stoep levert problemen op.

Wethouder Nils Langedijk sprak hierover op 2 mei met 15 bewoners van De Molenhoeve. De bewoners vroegen toen iets aan de stoep te doen tussen De Molenhoeve en de Dekamarkt. De wethouder beloofde de bewoners dit aan te pakken zodat zij de stoep op een prettige en veilige manier kunnen gebruiken. De klinkers maken plaats voor minder hobbelige stenen. Daarnaast wordt de helling zoveel mogelijk geminimaliseerd. Op deze wijze komt de gemeente tegemoet aan de verzoeken van de bewoners. De Bovenweg is niet afgesloten. Ter plekke zullen verkeersregelaars het verkeer regelen.

Aanpassing voetbad Molenhoeve Langedijk