Gemeente gaat de openbare verlichting beheren

Waar tot op heden nutsbedrijf Liander aan de knoppen draaide van de openbare verlichting, wordt dit vanaf februari 2021 door de gemeente gedaan. Het eigen beheer begint met een testperiode van ongeveer vier weken vanaf 16 november.

In deze periode kan het zijn dat u overdag straatverlichting aan ziet staan. U hoeft hierover geen melding te doen bij de gemeente.

Dat betekent dat Liander en de gemeente nog bezig zijn om de verlichting over te zetten naar het nieuwe systeem, waarin de gemeente de verlichting schakelt. Door zelf de verlichting te schakelen kunnen we de verlichting aan/uit te zetten op basis van lokale lichtwaardes in plaats van een standaard tijdstip. De lichtwaarde geeft aan hoe licht of donker het is in de gemeente.