• Evaluatie horecabeleid afgerond: bouwstenen voor Dijk en Waard

26 november 2020

Afgelopen januari startte het evaluatietraject van het horecabeleid van Langedijk, het pre-corona tijdsperk. Inmiddels is alles anders. De coronamaatregelen hebben enorme impact op de horeca. Met dit besef in ons achterhoofd en het belang om voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard een goed (post-corona) horecabeleid neer te zetten, is de gemeente het evaluatietraject verder ingegaan. Samen met ondernemers, inwoners, verenigingen en andere belanghebbenden.

• Nieuwe visie op werklocaties voor Dijk en Waard

25 november 2020

Voor de toekomstige gemeente Dijk en Waard hebben de gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard in november een visie Werklocaties vastgesteld. Voor een gezonde, robuuste en duurzame economische ontwikkeling moet de nieuwe gemeente kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen.

• Langedijk en Heerhugowaard gaan werken aan versterking retailgebieden

25 november 2020

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard gaan gezamenlijk aan de versterking van de lokale retailgebieden in beide gemeenten werken. Beide gemeenteraden hebben daarvoor in november de Retailvisie Dijk en Waard vastgesteld.

• Brief van burgemeester Leontien Kompier

20 november 2020

Lieve Langedijkers, Hoe gaat het met u? Het is een vraag die ik veel vaker persoonlijk aan u zou willen stellen. De momenten waarop ik als burgemeester inwoners ontmoet zijn schaars. Gelukkig blijkt dan dat je ook op andere manieren gevoel kunt krijgen met hoe het met de Langedijkers gaat. Tijdens een boodschap in de supermarkt, op social media, of -heel kil – in de cijfers van coronabesmettingen.

• Geen Jongerengemeenteraad in 2021

20 november 2020

Er komt in 2021 geen Jongerengemeenteraad. De voorbereidende werkgroep met raadsleden van Langedijk en Heerhugowaard zijn in goed overleg met de deelnemende scholen tot deze moeilijke beslissing gekomen. Vanwege corona kan de Jongerengemeenteraad niet georganiseerd worden in de vorm zoals die al in zeven eerdere edities met groot succes is gehouden.

• Wetsvoorstel fusie Langedijk en Heerhugowaard naar Tweede Kamer

20 november 2020

Langedijk en Heerhugowaard zijn weer een stap verder in het proces van de fusie tussen beide gemeenten. Na het akkoord van de ministerraad en een verklaring van ‘geen opmerkingen’ van Raad van State is de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal begonnen met de voorbereiding van de parlementaire behandeling van de wetsvoorstellen voor vijf gemeentelijke samenvoegingen, waaronder die van Langedijk en Heerhugowaard.

• College Langedijk wil Corona Steunfonds uitbreiden

16 november 2020

Het college van Langedijk stelt de gemeenteraad voor 300 duizend euro extra beschikbaar te stellen voor het gemeentelijke Corona Steunfonds.

• Start gebiedsontwikkeling Westdijk

13 november 2020

Wethouders Nils Langedijk (Langedijk) en Monique Stam (Heerhugowaard) hebben vrijdag 13 november de start aangekondigd van het project Westdijk en havens. Het gaat om het grensgebied tussen Heerhugowaard en Langedijk dat gemarkeerd wordt door het kanaal Alkmaar-Omval-Kolhorn en de Westdijk tussen fietsbrug ‘de Krul’ en de haven van Broek op Langedijk. Dit is de eerste gebiedsontwikkeling waarin beide colleges concreet samenwerken. Inwoners in en rondom het gebied in beide gemeenten ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een online peiling.

• Denk mee over de toekomst van Museum BroekerVeiling

13 november 2020

Museum BroekerVeiling is het museum waar het verhaal verteld wordt van de geschiedenis van gemeente Langedijk. Om dit voor de komende generaties te behouden, werkt de gemeente in samenwerking met het museum aan een toekomstvisie. Inwoners zijn uitgenodigd voor een online bijeenkomst op maandag 23 november om mee te denken over de toekomst van het museum.

• Gemeente gaat de openbare verlichting beheren

03 februari 2021

Waar tot op heden nutsbedrijf Liander aan de knoppen draaide van de openbare verlichting, wordt dit vanaf februari 2021 door de gemeente gedaan. Het eigen beheer begint met een testperiode van ongeveer vier weken vanaf 16 november.

• Vier Sint-Maarten thuis

12 november 2020

Het is bijna Sint-Maarten. De gemeente wijst inwoners op het dringende advies van de Veiligheidsregio om dit jaar geen Sint-Maarten te vieren. De verplaatsingen en ontmoetingen onderweg kunnen namelijk leiden tot nieuwe coronabesmettingen.

• Noord-Holland strijdt gezamenlijk tegen drugscriminaliteit

09 november 2020

Sinds 1 november geldt er een nieuw Drugsconvenant in Noord-Holland. In het convenant staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie, zodat hennepkwekerijen en drugslabs nog beter kunnen worden opgespoord.

• Vraag het mantelzorgcompliment aan

05 november 2020

Wordt er onbetaald voor u gezorgd? En vindt u dat diegene een compliment verdient? Dan kunt u uw mantelzorger bedanken met een mantelzorgcompliment van €100,-.

• Sluiting woning Oudkarspel

02 november 2020

Maandag 2 november is op last van burgemeester Kompier een woning in Oudkarspel gesloten na de vondst van harddrugs. De woning is tijdelijk gesloten op grond van de Opiumwet.