• Brug aan de Laansloot geopend

02 december 2019

De brug tussen de Laansloot en het schoolplein van de basisscholen De Koolvlet en De Phoenix is officieel geopend op maandag 2 december om 10.00 uur. Dat gebeurde op feestelijke wijze samen met zo'n 500 kinderen, ouders, omwonenden, de wethouder en andere betrokkenen.

• Voordelige zorgverzekering voor minima

28 november 2019

De Collectieve Zorgverzekering voor Minima (CZM) is er speciaal voor mensen die van een minimum inkomen leven. Aanmelden hiervoor is mogelijk tot 31 december 2019.

• Verzin een naam voor de nieuwe gemeente: ‘Verras ons’

12 december 2019

Van 26 november tot en met 11 december kunnen inwoners van Heerhugowaard en Langedijk een naam kiezen voor hun nieuwe gemeente.

• Inwoners mogen naam nieuwe gemeente bedenken

22 november 2019

Inwoners van Langedijk en Heerhugowaard mogen een naam bedenken voor de nieuwe gemeente. In december wordt een peiling gehouden onder alle inwoners. Want hoewel de plaatsnamen zoals Zuid-Scharwoude, Heerhugowaard of Broek op Langedijk blijven bestaan, krijgt de naam van de gemeente waar deze plaatsen straks onder vallen een nieuwe naam.

• Aanpassing aan voetpad Bovenweg

20 november 2019

Op maandag 18 november startte aannemer Faber, in opdracht van gemeente Langedijk, met een opknapbeurt van het voetpad (rabbatstrook) aan de Bovenweg in Sint Pancras. Het betreft het gedeelte tussen de Kruisbosweg en het Pauwenlaantje. Het werk gebeurt op verzoek van bewoners van de Molenhoeve.

• Woningbouw voormalige Overbrugging

20 november 2019

De gemeente Langedijk, Woonstichting Langedijk en Webuildhomes bereikten overeenstemming over de bouw van in totaal 31 woningen op de locatie van de voormalige Overbrugging in Noord-Scharwoude.

• Sloop voormalige Aldi bouwplan vroegere 'bieblocatie'

20 november 2019

Op vrijdag 15 november start de sloop van de voormalige Aldi aan de Voorburggracht in Zuid Scharwoude. Hierdoor wordt het mogelijk het bouwplan op de vroegere bibliotheeklocatie te realiseren.

• Koninklijke erepenning voor Vriendenkring

04 november 2019

Bij de gelegenheid van het honderdjarig bestaan ontving Kolfsociëteit Vriendenkring uit handen van burgemeester Kompier een koninklijke erepenning. De uitreiking vond plaats tijdens het eeuwfeest van de vereniging op zaterdag 2 november 2019 in Café de Heerlijkheid in Oudkarspel.

• ‘Kruispuntenoverleg’ met omwonenden

01 november 2019

Dinsdagavond 29 oktober vond het ‘Kruispuntenoverleg’ plaats in het kader van het project ‘Herstel verbinding Achterburggracht / Machinesloot’.

• Aanwijzing lokale publieke media-instelling

01 november 2019

Op 25 juli 2020 eindigt de huidige periode van vijf jaar waarvoor de Stichting Radio Compleet FM door het Commissariaat voor de Media is aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Langedijk.