Gluren bij duurzame buren

Neem digitaal een kijkje bij energiezuinige woningen in regio Alkmaar. Scherm aan, hapje en drankje bij de hand en lekker gluren! Van 20 tot en met 25 juni leidt ‘groene’ reporter Raoul Santibañez u elke avond rond door een duurzame woning. Ontdek hoe het is om duurzaam, energiezuinig of zelfs aardgasvrij te wonen.

Na een eerste succesvolle editie in West-Friesland, neemt regio Alkmaar het stokje over. Tijdens het unieke evenement Gluren bij duurzame buren kunt u coronaproof binnenkijken bij duurzame buurtgenoten. Gewoon achter uw laptop, in uw eigen woonkamer. Bekijk op www.duurzaambouwloket.nl/gluren de deelnemende woningen. Meld u aan voor de livestreams en gluur mee!

Echte verhalen over duurzaam wonen

De deelnemende woningen zijn divers. U kunt binnenkijken in een nul-op-de-meter drive-inwoning uit 1976, een oud arbeidershuisje en een hypermoderne nieuwbouwwoning. U ziet bekende maatregelen als warmtepompen, isolatie en zonnepanelen. Maar ook unieke oplossingen zoals een accu en regenwateropslag.

De ‘groene’ reporter verzorgt elke dag een inspirerende rondleiding. Huiseigenaren laten de duurzame maatregelen zien en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Ze delen tips, ervaringen en dilemma's. Echte verhalen waar u wat aan heeft. Na de rondleiding kunt u live al uw vragen stellen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Of u nu meer wilt weten over terugverdientijden, technieken, de stappen die u zelf kunt zetten of over subsidies; dit is uw kans.

Meer informatie

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Meer weten? Neem contact op met Jenneke Spijkstra van ODNHN door te bellen (088 1021 300) of te mailen.

Deelnemende woningen

Datum Tijdstip Gemeente Woning
Zondag 20 juni 20.00 uur Alkmaar Drive-in woning uit 1976 met zonneboiler
Maandag 21 juni 20.00 uur Heerhugowaard Geschakelde bungalow met witte dakbedekking en bodemwarmtepomp
Dinsdag 22 juni 20.00 uur Langedijk Volledig geïsoleerde arbeiderswoning uit 1915
Woensdag 23 juni 20.00 uur Heiloo Vrijstaande nieuwbouwwoning met bodemwarmtepomp
Donderdag 24 juni 20.00 uur Castricum Nul-op-de-meter hoekwoning uit 1978
Vrijdag 25 juni 20.00 uur Bergen Stapsgewijs verbouwde vrijstaande woning uit 1930 met hybride warmtepomp

Meld u aan voor de livestreams via www.duurzaambouwloket.nl/gluren.