23 mei: Europese Parlementsverkiezingen

Op 23 mei 2019 zijn de Europese Parlementsverkiezingen. Heeft u een lichamelijke beperking waardoor het lastig is om naar een stembureau te gaan? Bel dan vóór 17 mei gemeente Langedijk via 0226-33 44 33.

Wij gaan dan kijken of wij iets voor u kunnen betekenen bij het uitbrengen van uw stem. U kunt ook iemand anders uw stem laten uitbrengen door middel van een volmacht.

Meer informatie over de stemlocaties, toegankelijkheid en stemmen met volmacht.

Centraal tellen

Gemeente Langedijk doet weer mee aan het experiment centraal tellen bij de verkiezingen van de Nederlandse leden van het Europees Parlement op 23 mei 2019. Bij centraal tellen voeren de stembureaus na het sluiten van de stemming om 21:00 uur alleen een voorlopige telling uit op lijstniveau. Het stembureau telt op die avond dus niet de stemmen die op de afzonderlijke kandidaten zijn uitgebracht. Dat gebeurt later op een centrale locatie. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. Sporthal De Oostwal in Sint Pancras is gekozen als locatie voor het centraal tellen op maandag 27 mei. De voorlopige uitslag van de Europese Verkiezingen wordt in heel Europa bekend gemaakt op zondagavond 26 mei.