Mei

 • Programmaplan ‘Langedijk ontwikkelt met water’

  27 mei 2020

  Het College van B&W van gemeente Langedijk wil projecten die horen bij ‘Langedijk ontwikkelt met water’ uitwerken in een plan wat doorloopt tot 2025. Het college vraagt de gemeenteraad voor deze periode jaarlijks een bedrag van 50.000 euro te reserveren voor de coördinatie van het plan. Hiermee wil het college ook voor de langere termijn de samenwerking tussen de partijen die met projecten bezig zijn en gaan voortzetten en versterken.

 • Gewijzigde dienstverlening op 1 juni

  02 juni 2020

  Op maandag 1 juni (Pinksteren) is de gemeente dicht. Dat betekent geen gemeentelijke dienstverlening in De Binding, het afvalbrengstation is gesloten en er wordt geen afval opgehaald.

 • Driehoeksborden met coronamaatregelen

  20 mei 2020

  Gemeente Langedijk plaatst van woensdag 20 mei tot 5 juni driehoeksborden op plaatsen waar meer mensen bij elkaar komen. Met de borden maken we u erop attent om anderhalve meter afstand te houden en uw handen te wassen wanneer u thuiskomt.

 • Gewijzigde dienstverlening op 21 mei

  19 mei 2020

  Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) is de gemeente dicht. Dat betekent geen gemeentelijke dienstverlening in De Binding, het afvalbrengstation is gesloten en er wordt geen afval opgehaald.

 • Vanaf 25 mei wordt grofvuil weer opgehaald

  19 mei 2020

  Gemeente Langedijk haalt vanaf maandag 25 mei weer grofvuil op. De gemeente besloot eerder om de inzameling op 14 april tijdelijk stop te zetten.

 • Noord-Hollandse bestuurders vragen steun bij minister voor regionale cultuur

  18 mei 2020

  Gedeputeerde Zita Pels (cultuur) doet samen met de wethouders van alle Noord-Hollandse gemeenten een klemmend beroep op minister Van Engelshoven om gezamenlijk de Noord-Hollandse musea, theaters en podia te redden.

 • Haven en sluis in Broek op Langedijk open op 21 mei

  10 juni 2020

  De haven en de sluis in Broek op Langedijk gaan weer open op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag). De gemeente Langedijk volgt hierin de lijn van de Provincie.

 • Brief van burgemeester Leontien Kompier over versoepeling maatregelen

  14 mei 2020

  Beste Langedijkers,

  Wat een fijn nieuws kregen we vorige week van onze minsterpresident Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Een versoepeling van de maatregelen is mogelijk. Het betekent niet dat de verspreiding van het Coronavirus helemaal onder controle is. Het betekent wel dat het ons met elkaar is gelukt om de verspreiding in te dammen. Dat is een groot compliment aan de samenleving en aan de Langedijkers! U heeft zich in Langedijk over het algemeen goed aan de maatregelen gehouden. Wij zagen dat in het omgevingsbeeld dat we regelmatig samen met politie, boa’s, jongerenwerk en vanuit de (social) media opmaakten. Ik vind dat u trots kunt zijn op uzelf en ik ben het op ons allemaal in Langedijk!

 • Corona Steunfonds voor korte termijn

  11 mei 2020

  Op 5 mei 2020 spraken de colleges van Langedijk en Heerhugowaard over een Corona steunfonds. Zij doen de gemeenteraden binnenkort het voorstel, om geld beschikbaar te stellen voor aanvullende maatregelen voor de gevolgen van de Corona-crisis.

 • Kruissloot gedeeltelijk afgesloten

  08 mei 2020

  Van 6 mei t/m 26 juni is de Kruissloot tussen Sint Pancras en Alkmaar afgesloten voor autoverkeer vanwege asfalteringswerkzaamheden. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

 • Gemeenteraad publiceert manifest voor gelijke behandeling

  06 mei 2020

  De gemeenteraad van Langedijk vroeg onlangs in een paginagrote advertentie in Langedijker Nieuwsblad aandacht voor artikel 1 van de grondwet. Artikel 1 gaat over antidiscriminatie. In het Manifest leggen de leden van de gemeenteraad vast dat zij zich in hun dagelijks leven laten leiden door artikel 1 van de grondwet. Tegelijkertijd is het een oproep aan alle inwoners om hetzelfde te doen.

 • Prijswinnaar naam ‘Dijk en Waard’ is bekend

  06 mei 2020

  Een nieuw mooi moment in de geschiedenis van Langedijk en Heerhugowaard: de prijswinnaar van de wedstrijd voor de naam van de nieuwe gemeente, Dijk en Waard, is bekend! De burgemeesters van beide gemeenten maken de winnaar en de prijs bekend in een filmpje.

 • In gesprek met wethouder Ad Jongenelen op 20 mei

  06 mei 2020

  Vanwege het coronavirus gaan de geplande gesprekken met wethouder Ad Jongenelen in dorpshuis De Geist in Sint Pancras niet door. U kunt op woensdag 20 mei (beeld)bellen met de wethouder. Aanmelden is nodig.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  06 mei 2020

  Iedereen kan iemand anders voorstellen voor een Koninklijke Onderscheiding. Als u iemand hiervoor in aanmerking wilt laten komen, dient u een verzoek in via ons bestuurssecretariaat.

 • Dodenherdenking: toespraak burgemeester Kompier

  07 mei 2020

  Bekijk hieronder de toespraak van burgemeester Kompier op 4 mei 2020, dodenherdenking.

 • Muziek bij verzorgingshuizen onder voorwaarden toegestaan

  04 mei 2020

  Het is nog altijd niet toegestaan om in groepen bij elkaar te komen en samenkomsten te organiseren. Voor kleinschalige optredens in de binnentuin, buitenplaats of buiten op of langs het terrein van verpleeg- en verzorgingshuizen wordt – onder bepaalde voorwaarden – vanaf 30 april 2020 een uitzondering gemaakt.