Wijziging in onze dienstverlening

Het kabinet heeft maatregelen genomen tegen verspreiding van het coronavirus. Dit heeft onder andere gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Langedijk. De dienstverlening gaat door, maar wordt anders ingevuld.

De volgende wijzigingen gelden vanaf woensdag 18 maart tot en met 28 april 2020.

Afspraak maken kan alleen telefonisch

Een afspraak maakt u telefonisch. Dit geldt voor alle producten en diensten van de gemeente, zoals het aangeven van een geboorte of overlijden.

Tijdens de openingstijden kunt u bellen met het Klantcontactcentrum (KCC) op 0226 - 33 44 33. U kunt geen afspraak meer maken op de website.

Met deze maatregel houdt de gemeente regie op het prioriteren en inplannen van afspraken en zorgen we ervoor dat de dienstverlening zo goed mogelijk door kan gaan. Naar verwachting kan de wachtrij aan de telefoon langer zijn dan u gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wijzigingen dienstverlening Wmo

Medewerkers van Wmo zijn telefonisch bereikbaar via 0226 – 334433. Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.30 tot 12.30 uur en op vrijdag van 9.30 tot 12:00 uur. U kunt de medewerkers van Wmo ook een e-mail sturen.

Wmo huisbezoeken gaan niet door, gesprekken worden per telefoon gevoerd. Huisbezoeken worden uitgesteld en zo nodig worden er tijdelijke indicaties afgegeven. Heeft u vragen over leerlingenvervoer? Stel uw vragen per mail of bel 088 - 77 707 10.

Is de afspraak niet noodzakelijk? Stel deze dan uit

Wij vragen u om vóór het maken van de afspraak te bedenken of de afspraak op dit moment noodzakelijk is. Is de afspraak niet noodzakelijk, stel deze dan uit tot een later moment.

Digitaal aanvragen

We vragen iedereen zoveel mogelijk gemeentezaken digitaal te regelen. Denk hierbij aan het doorgeven van uw verhuizing.

Heeft u (milde) gezondheidsklachten? Blijf zoveel mogelijk thuis

Heeft u een afspraak in het gemeentehuis en heeft u last van verkoudheid, hoesten of     koorts? Dan vragen wij u om niet naar het gemeentehuis te komen en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent.

Huwelijken gaan door

Geplande huwelijken tot en met 1 juni gaan door maar er geldt een beperking in het aantal aanwezigen. Ook de naleving van de RIVM-richtlijnen, zoals het houden van fysieke afstand, zijn voorwaarden hiervan. De gemeente informeerde de toekomstige bruidsparen over deze voorwaarden. Voor de komende periode worden geen nieuwe huwelijken gepland tenzij hiervoor dringende redenen zijn aan te geven. Zo kan ondertrouw nodig zijn voor een huwelijk dat ná 1 juni is gepland. Een ander voorbeeld is dat een ernstig ziektebeeld bij één van de partners het trouwen op korte termijn noodzakelijk maakt. Neem hiervoor telefonisch contact op met de gemeente via telefoonnummer 0226 - 334433.

Ons doel is om onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk tot dienst te zijn. Uiteraard begrijpen wij dat bovenstaande wijzigingen bepaalde zaken lastiger maken voor u, maar uw gezondheid en die van onze medewerkers staan voorop. Wij vragen hiervoor uw begrip.