Online dashboard actuele cijfers van Langedijk en Heerhugowaard

Actuele data van gemeenten Langedijk en Heerhugowaard, en ook straks gemeente Dijk en Waard, zijn nu eenvoudig te zien via een online dashboard. Met het beschikbaar stellen van dit dashboard gaat een wens van de gemeenteraad van Heerhugowaard in vervulling. Langedijk bood deze online voorziening al langer voor haar inwoners.

De site biedt cijfers op het gebied van onder meer wonen, economie, zorg en gezondheid, financiën, duurzaamheid en ook corona. Met de cijfers van de toekomstige gemeente loopt het dashboard vooruit op de komst van Dijk en Waard op 1 januari 2022. De cijfers dragen onder meer bij aan de voorbereiding naar de nieuwe gemeente toe.

Wat kan ik vinden in het dashboard?

Of het nu gaat om de samenstelling van de bevolking per leeftijdsklasse, het aantal geboortes per wijk, het aantal misdrijven dat gepleegd wordt per kern, het aantal geregistreerde elektrische voertuigen of het aantal Buitenschoolse Opvang-kindplaatsen per gemeente, het is allemaal op het dashboard te vinden.

Bekijk het Dashboard

Naar een nieuwe gemeente

Het is in het dashboard ook mogelijk om de gegevens op buurtniveau te bekijken. Dat kunt u doen voor de 22 wijken en 46 buurten van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. U ziet in één oogopslag de samenvatting van de kerncijfers per wijk of buurt. Bijvoorbeeld over:

• bevolking, wonen,
  • openbare orde en veiligheid,
  • primair en voortgezet onderwijs,
  • werk en inkomen,
  • economie en duurzaamheid.

De cijfers op het dashboard zijn afkomstig van uiteenlopende dataleveranciers. Met regelmaat worden de cijfers geactualiseerd.