Update: landelijke compostdag gaat niet door

In verband met het coronavirus is besloten dat de landelijke compostdag van 28 maart niet doorgaat. Er wordt momenteel gekeken naar een alternatieve datum.

Compost is goed voor in de tuin. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond. Daarnaast zorgt compost ervoor dat de grond regenwater goed kan opnemen. Compost activeert het leven in de bodem en slaat voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen. In Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan ongeveer 15 tot 20 kilo compost. Dat kan prima gebruikt worden voor in de tuin.

Vervuiling in het gft

Gft-afval bevat nog steeds veel materialen die er niet in thuis horen. Denk hierbij aan glas, plastic, batterijen, grote stukken hout en soms zelfs een regenlaars of aardappelschilmesje! HVC doet er alles aan om deze materialen uit het gft-afval te halen voordat we er compost van maken. Op die manier houden we het compost zo schoon mogelijk. Maar wat er aan de voorkant niet in gaat, komt er aan de achterkant ook niet uit. Het is dus belangrijk het afval thuis al zo goed mogelijk te scheiden.

Meer informatie

Meer informatie over gft- en etensresten en het scheiden van afval vindt u op de website van HVC-groep.