Maart

• Leeghwaterbrug weer opengesteld voor verkeer

31 maart 2020

De provincie Noord-Holland heeft op 30 maart 2020 de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar in beide richtingen opengesteld voor het verkeer. Verkeer rijdt weer over beide bruggen. De Leeghwaterbrug is een belangrijke schakel in de bereikbaarheid van Noord-Holland.

• Ook dit weekend: blijf zoveel mogelijk thuis

27 maart 2020

Het advies ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ geldt natuurlijk ook in het weekend. Een ommetje maken, hardlopen, of fietsen kan, maar doe dit het liefste alleen en vermijd drukke plekken. Keer om als het te druk is.

• Wijziging in onze dienstverlening

28 mei 2020

Het kabinet heeft maatregelen genomen tegen verspreiding van het coronavirus. Dit heeft onder andere gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Langedijk. De dienstverlening gaat door, maar wordt anders ingevuld.

• Reactie burgemeester Leontien Kompier op situatie rond corona

17 maart 2020

Beste Langedijkers,

Zoals onze Minister President Rutte het maandagavond verwoordde “De opgave waar we voor staan is heel groot”. Maandag 16 maart 2020, zal de geschiedenis ingaan als een historische dag, de dag dat de minister-president ons allemaal toespreekt over het coronavirus dat onder ons is en voorlopig ook onder ons zal blijven.

• Maaien van gazons, bermen en taluds

28 mei 2020

Gemeente Langedijk startte 15 maart met het maaien van gazons zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Half april start het maaien van bermen en taluds, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

• Update: landelijke compostdag gaat niet door

16 maart 2020

In verband met het coronavirus is besloten dat de landelijke compostdag van 28 maart niet doorgaat. Er wordt momenteel gekeken naar een alternatieve datum.

• Bewonersavond Kanaal Omval-Kolhorn gaat niet door

16 maart 2020

De bewonersavond over het project Kanaal Omval-Kolhorn op 17 maart gaat niet door vanwege het coronavirus.

• Leeghwaterbrug open vanaf 30 maart

16 maart 2020

Op vrijdag 27 maart vanaf 20.00 uur tot en met maandag 30 maart 6.00 uur wordt de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Na deze werkzaamheden worden beide bruggen op 30 maart volledig opengesteld.

• Provincie wil meer ruimte voor recreatie in een beter doorvaarbaar Oosterdelgebied

13 maart 2020

De provincie Noord-Holland wil meer ruimte voor recreatie door een betere doorvaarbaarheid vanaf het kanaal Omval-Kolhorn naar het binnenwater van de gemeente Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar mogelijk te maken.

• Gemeenteraden: laatste besluit over fusie genomen

12 maart 2020

De gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard besloten woensdagavond 11 maart positief over het Herindelingsadvies Langedijk en Heerhugowaard. Daarmee is een fusie tussen beide gemeenten op 1 januari 2022 een stap dichterbij.

• Actuele aantal coronagevallen in Noord-Holland

31 maart 2020

Voor de actuele stand van zaken rondom besmettingen in Langedijk verwijzen wij naar de website van het RIVM. Daar wordt dagelijks het aantal besmettingen per gemeente geactualiseerd.

• Langere antikraakperiode in voormalig gemeentehuis

10 maart 2020

Het college van B&W van gemeente Langedijk heeft besloten de antikraakperiode in het voormalige gemeentehuis aan de Vroedschap 1 in Zuid-Scharwoude met 2 jaar te verlengen. Daarnaast is een groter aantal bewoners toegestaan, ongeveer 20. Hiermee komt gemeente Langedijk tegemoet aan de woonbehoefte.

• Gevolgen van Brexit in 2020

06 maart 2020

Na 31 januari is het Verenigd Koninkrijk (VK) geen EU-land meer. Op 1 februari start een overgangsperiode. Deze duurt tot en met 31 december 2020. In de overgangsperiode blijven alle EU-wetten en regels nog steeds gelden voor het VK. Er verandert daardoor in 2020 bijna niets. In de tussentijd maken de EU en het VK nieuwe afspraken voor de periode na 31 december 2020.

• Leeghwaterbrug aantal dagen in maart gesloten

11 maart 2020

Tot eind maart wordt de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar een paar keer afgesloten om de laatste werkzaamheden af te ronden. Bekijk op welke dagen de brug is afgesloten.

• Tekent uw organisatie mee in het lokaal sportakkoord?

04 maart 2020

Gemeente Langedijk vraagt aan organisaties om samen met de gemeente het lokaal sportakkoord te ondertekenen. Het ondertekenmoment is op maandag 30 maart om 19.30 uur in Het Huis van de Gemeente De Binding in Zuid-Scharwoude.

• Gemeente Langedijk zoekt Junior Cyber Agents!

02 maart 2020

Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is de gemeente Langedijk op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.