Gluur 22 juni binnen bij duurzame buur uit Sint-Pancras

De woningeigenaren vertellen tijdens een livestream hoe zij hun woning hebben verduurzaamd. Kijk mee met de livestream op dinsdag 22 juni om 20.00 uur.

Lekker binnengluren bij de duurzame buur! Gewoon vanuit de eigen woonkamer. Op dinsdag 22 juni om 20.00 uur ontdekt u tijdens de livestream hoe het is om energiezuinig te wonen. ‘Groene’ reporter Raoul Santibañez neemt u mee op pad naar een duurzame arbeiderswoning uit 1915. Bewoners Roger en Karen Jochems doen hun verhaal. En u kunt live al uw vragen stellen. Meld u via de website van Duurzaam Bouwloket aan voor de livestream en gluur mee!

Volledig geïsoleerd

Roger en Karen hebben hun arbeiderswoning uit 1915 volledig verduurzaamd. De woning is na de aankoop grotendeels gestript en daarna opnieuw opgebouwd. Van een vloer van schuimbeton tot nieuwe kozijnen. En van voorzetwanden tot mooi groen dak. Het resultaat is een woning die voldoet aan alle comfort en wensen van nu. Roger licht toe: "Tijdens onze zoektocht naar een kleinere, levensloopbestendige woning werden we spontaan verliefd op dit huisje. We wilden het oude karakter behouden maar wel het wooncomfort van nu hebben, ook wat energieverbruik betreft. Zo begon ons verbouwingsavontuur, waarbij we steeds gezocht hebben naar kosteneffectieve manieren om het huis te moderniseren en te verduurzamen." Ontdek meer over hun avontuur tijdens de livestream.

Echte verhalen

U krijgt een inspirerende rondleiding. De bewoners laten de duurzame maatregelen zien en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Na de rondleiding vindt er een live tafelgesprek plaats. Uw vragen stelt u via de chat. De groene reporter laat deze beantwoorden door de bewoners en een onafhankelijke energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Wilt u weten of er subsidies beschikbaar zijn? Hoeveel geluid een warmtepomp maakt? Of hoe duur zonnepanelen zijn? Tijdens de livestream hoort u het echte verhaal.

Gluren bij duurzame buren

Het evenement Gluren bij duurzame buren vindt plaats van 20 t/m 25 juni. Zes avonden op een rij kijken we binnen bij duurzame inwoners uit de regio Alkmaar. Ga voor meer informatie over de deelnemende woningen en aanmelden naar website van Duurzaam Bouwloket. Gluurt u mee?

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Meer weten? Neem contact op met Jenneke Spijkstra van ODNHN door te bellen (088 1021 300) of te mailen.