• College Langedijk akkoord met voorlopig ontwerp ‘Verlenging De Punt’

23 juni 2021

Gemeente Langedijk werkt al langere tijd aan het verkeers- en vervoerbeleid in Langedijk. Onderdeel van het Verkeer en Vervoerplan is het project ‘Verlenging van De Punt’. De nieuwe weg verbetert de algehele doorstroming en ontsluiting van Langedijk-Zuid. Het college van Langedijk heeft op dinsdag 22 juni ingestemd met het voorlopig ontwerp dat gemaakt is door ingenieursbureau Sweco.

• Wat is uw kijk op Dijk en Waard?

18 juni 2021

Per 1 januari 2022 is de gemeente Dijk en Waard een feit. Een nieuwe gemeente waar we mét elkaar kleur aan geven. Inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente. Wat vinden we belangrijk en hoe willen we daar samen aan werken?

• Sluiting woning Oudkarspel na vondst hennepkwekerij

18 juni 2021

Op vrijdag 18 juni is op last van burgemeester Kompier een woning in Oudkarspel gesloten na de vondst van een hennepkwekerij. De woning is tijdelijk gesloten op grond van de Opiumwet.

• Gluur 22 juni binnen bij duurzame buur uit Sint-Pancras

18 juni 2021

De woningeigenaren vertellen tijdens een livestream hoe zij hun woning hebben verduurzaamd. Kijk mee met de livestream op dinsdag 22 juni om 20.00 uur.

• Nieuwe bestrijdingstechniek tegen Japanse duizendknoop

15 juni 2021

In de strijd tegen de Japanse duizendknoop is gemeente Langedijk gestart met een nieuwe bestrijdingstechniek. Door middel van elektrolyse wordt de Japanse duizendknoop tot in de wortel geëlektrocuteerd waardoor de plant uitgeput raakt en uiteindelijk sterft.

• Duizenden bloemzaadjes verspreid bij start WatZr-campagne

Met het verspreiden van duizenden bloemzaadbommetjes in regio Noord-Holland is vrijdag 4 juni de WatZr-campagne gelanceerd. De campagne is een initiatief van Samen blauwgroen. Een samenwerking van 28 gemeenten in Noord-Holland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, PWN en de provincie Noord-Holland.