14 juni: openstelling Langebalkweg

De Langebalkweg is op vrijdag 14 juni vanaf 16.00 uur weer open voor alle verkeer.

De werkzaamheden aan de Langebalkweg begonnen in april. Hierdoor was het de afgelopen periode drukker dan normaal in en rondom Langedijk, een ergernis van velen. De gemeente hoopt dan ook zeker dat de drukte na de openstelling afneemt. Het werk nam veel tijd in beslag doordat het in fases uitgevoerd moest worden. Enkele (doodlopende) zijwegen en een tankstation moesten namelijk bereikbaar blijven. Het waren eigenlijk vier kleine deelprojecten die helaas niet tegelijkertijd uitgevoerd konden worden.

Onderzoek naar verkeersstromen in Langedijk

Gemeente Langedijk blijft zich inzetten voor het verbeteren van de verkeersstromen in de gemeente. Zo wordt tussen 24 en 30 juni een verkeersstromenonderzoek uitgevoerd met als doel om inzicht te krijgen in de verkeersstromen binnen de gemeente. Bijvoorbeeld om te bepalen hoeveel doorgaand verkeer er is. Deze inzichten helpen de gemeente om het verkeersbeleid te bepalen. Een onderzoeksbureau plaatst langs enkele wegen camera’s in verband met dit onderzoek. De beelden worden alleen gebruikt voor digitale analyse en daarna vernietigd. De beelden worden niet door personen bekeken of ingezet voor handhaving.

Bekijk alle wegwerkzaamheden.