Juni

 • Burgemeester maakt statement voor horeca

  24 juli 2020

  Burgemeester steunt horeca met statement op tafel: ‘Help de horecaondernemers, geniet, maar houd je aan de regels’. Langedijk leeft weer op. Als het weer het toelaat, zien we de gezelligheid terugkeren op de terrassen. We zijn blij dat horecagelegenheden weer open zijn. Het helpt horecaondernemers enorm als iedereen zich aan de regels houdt en aanwijzingen opvolgt. Burgemeester Leontien Kompier van Langedijk steunt de horecaondernemers en overhandigde vandaag een statement voor op tafel aan horecaondernemers in Langedijk.

 • College Langedijk bezig met plan revitalisering complex S.V. Vrone

  24 juli 2020

  Het sportcomplex van S.V. Vrone in Sint Pancras is toe aan een revitalisering om de sportvelden, kleedkamers en kantine te verbeteren. De gemeente heeft de regie op dit proces naar zich toegetrokken nadat de samenwerking met marktpartijen helaas niet haalbaar bleek. Om het plan te bekostigen zullen op een deel van het complex woningen worden gebouwd.

 • Overhaal Broek op Langedijk weer in bedrijf voor boten minder dan 400 kilo

  24 juli 2020

  Al enige weken ligt de overhaal in Broek op Langedijk er uit. De motor was kapot, dit tot grote teleurstelling van de mensen die lekker wilden varen. De motor van de overhaal heeft een trekkracht van ongeveer 800 kilo. Als de boot te zwaar is voor de overhaal dan slaat de motor af.

 • Vervolgbijeenkomst over vaaroverlast en ideeën op het water: gemoedelijk en met begrip voor elkaar

  24 juli 2020

  De gesprekken van burgemeester Leontien Kompier en wethouder Ad Jongenelen met jonge vaarrecreanten en inwoners die aan het water wonen kregen donderdag 25 juni een vervolg. De aanwezigen gingen dieper in op ideeën die tijdens eerdere overleggen naar voren kwamen.
  Het doel van de gesprekken is om te hard varen en geluidsoverlast van harde motoren, stemmen en muziek tegen te gaan. Hard varen zorgt ook voor een grotere golfslag wat leidt tot schade aan de oevers en nesten van vogels.

 • Museum BroekerVeiling en gemeente Langedijk van start met toekomstvisie

  24 juli 2020

  Om de toekomstbestendigheid van Museum BroekerVeiling te vergroten geven museum en gemeente het startsein voor een nieuwe toekomstvisie. Wethouder Nils Langedijk: "Het is belangrijk om juist nu vooruit te kijken. Het museum is door het Coronavirus in zwaar weer gekomen. Vanuit het gemeentelijk Steunfonds willen we daar op korte termijn financieel in ondersteunen. Voor de lange termijn moeten we nu doorpakken om het museum qua inhoud en economische positie te versterken.”

 • Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen in Langedijk

  24 juli 2020

  Vier inwoners van Langedijk en één inwoner van Alkmaar die vrijwilligerswerk doet in Langedijk ontvingen vandaag in het Huis van de Gemeente (De Binding) in Zuid-Scharwoude een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Zij zijn nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Leontien Kompier reikte de onderscheidingen uit namens de Koning.

 • Raden akkoord met toetsingscriteria Coronasteunfonds

  24 juli 2020

  De gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard zijn akkoord met de toetsingscriteria op grond waarvan maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers een beroep kunnen doen op het Coronasteunfonds.

 • Junior Cyber Agents gehuldigd

  24 juli 2020

  Vandaag werden Steven, Lotus en Sofie door burgemeester Leontien Kompier gehuldigd tot Junior Cyber Agent van gemeente Langedijk. Zij zijn in Langedijk de beste spelers van HackShield: een game waar kinderen zichzelf en hun omgeving bewapenen met kennis over online gevaren.

 • Fusie Langedijk en Heerhugowaard stap verder na steun provincie

  24 juli 2020

  Gedeputeerde Staten van Provincie Noord-Holland namen op 30 juni het besluit om het herindelingsadvies gemeente Langedijk en Heerhugowaard met een ondersteunende zienswijze aan te bieden aan de minister van BZK. Hiermee is de fusie van beide gemeenten een stap dichterbij. De gemeenten zijn blij met het besluit van de provincie. Het bevestigt voor hen dat de fusie een goede, toekomstbestendige zet is en dat de procedure goed doorlopen is.

 • Alternatief eerbetoon aan veteranen

  27 juni 2020

  Het gemeentebestuur van Langedijk eerde zaterdag 27 juni de veteranen uit Langedijk die zich hebben ingezet in dienst van de vrede, recent of in een verder verleden. Hun inzet en toewijding verdient blijvend respect.

 • Langedijk en Duurzaam Bouwloket: partners in energiebesparing

  16 juli 2020

  Gemeente Langedijk maakt werk van duurzaamheid. Zij stimuleert duurzaam bouwen en maakt werk van aardgasvrij en energieneutraal wonen. Het doel is om in 2035 CO2-neutraal te zijn.

 • Jasmijn van Vliet: cultuurverbinder, ook in coronatijd

  24 juli 2020

  Ze had het zich wel anders voorgesteld toen ze begin maart door Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard werd aangesteld als Cultuurverbinder Jongeren voor Langedijk en Heerhugowaard. Ze wilde jongeren opzoeken op plekken waar veel jongeren komen, zoals in Jongerencentrum De Huiskamer in Noord-Scharwoude, kroegen en festivals. Om daar met hen te praten over hun wensen en mogelijkheden voor het beter ontplooien van hun hun culturele talenten. En toen kwam de uitbraak van het coronavirus.

 • Sportakkoord ondertekend

  24 juli 2020

  Sportverenigingen en zorg- en welzijnsorganisaties tekenden maandagavond op het gras van zwembad De Bever in Sint Pancras het lokaal sportakkoord.

 • In Langedijk wordt doorgebouwd

  24 juli 2020

  Op de bouwlocaties in Langedijk wordt gewoon doorgebouwd in de periode van corona. De bouwwerkzaamheden lopen op schema en het virus en de bijbehorende maatregelen van de RIVM zorgen tot nu toe niet of nauwelijks voor problemen en vertraging. Dat is de boodschap van bouwondernemers die wethouder Ad Jongenelen maandagmiddag bezocht.

 • Terugblik informatieavond 'Herstel verbinding Achterburggracht–Machinesloot'

  24 juli 2020

  Het project ‘Herstel verbinding Achterburggracht–Machinesloot’ komt dichterbij de definitieve uitwerking. Op 18 juni 2020 heeft de gemeente een (digitale) informatiebijeenkomst over het project georganiseerd. De opkomst en de sfeer waren goed.

 • Wat vindt u van het verkeer in Langedijk?

  24 juli 2020

  Hoe ervaren inwoners van Langedijk en Heerhugowaard de verkeerssituatie lopend of fietsend naar hun werk of sportclub? Hoe kunnen in hun ogen de twee gemeenten fietsroutes, parkeervoorzieningen en wegen verbeteren en vooral ook waar, wat en waarom? Vul de enquête in en geef uw mening!

 • Organisaties ondertekenen het lokaal sportakkoord

  24 juli 2020

  Gemeente Langedijk vraagt aan organisaties om samen met de gemeente het lokaal sportakkoord te ondertekenen. Dat gebeurt op maandag 22 juni om 20.00 uur in zwembad De Bever in Sint Pancras.

 • Langedijk en Heerhugowaard verlengen lokale steunmaatregelen voor ondernemers en maatschappelijke organisaties

  24 juli 2020

  Ondernemers en maatschappelijke organisaties in de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk hebben het door de corona-uitbraak nog steeds moeilijk door omzetverliezen en extra kosten die gemaakt moeten worden. Beide colleges van B&W hebben dan ook besloten tot verlenging tot 1 september van eerder genomen lokale maatregelen om de lasten van ondernemers te verlichten. Die eerdere maatregelen golden tot 1 juli.

 • Verduurzamen in Langedijk, nu online!

  24 juli 2020

  Op www.gemeentelangedijk.nl/duurzaam vindt u alle informatie over duurzaamheid in onze gemeente. Van energiebesparing en duurzaam wonen tot een tweede leven voor ons afval. U komt meer te weten over wat de gemeente doet en wordt op weg geholpen om ook zelf te verduurzamen in uw woning en leefomgeving.

 • Grofvuil ophaaldatums zitten snel vol

  24 juli 2020

  De ophaaldatums voor grofvuil zitten sneller vol dan normaal. Daardoor kan het langer duren voordat we bij u langskomen. Door online grofvuil aan te melden ziet u zelf de eerstvolgende ophaaldatum en voorkomt u wachten aan de telefoon.

 • Coronatest

  01 december 2020

  Heeft u klachten, zoals koorts en hoesten, of bent u in nauw contact geweest met iemand met corona? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Aanmelden kan via een landelijk telefoonnummer: 0800 – 1202.